bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,586.30 3.13%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,170.36 1.98%
bnb
BNB (BNB) $ 598.73 1.21%
solana
Solana (SOL) $ 151.75 3.97%
xrp
XRP (XRP) $ 0.528276 3.55%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.47503 6.24%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152629 5.52%

Japonya’da Kritik SVB Toplantısı

Japonyada Kritik SVB Toplantisi

ABD ve Avrupa’da yaşanan banka krizleri Japon yetkilileri harekete geçti. Japon hükümeti ve merkez bankası yetkilileri, SVB’nin iflası sonrasındaki gelişmeler konusunda kritik bir toplantı gerçekleştirecek. Toplantıya Japonya Maliye Bakanlığı, Finansal Hizmetler Ajansı ve BOJ yetkilileri katılacak.

Silicon Valley Bank‘ın etkilerinin Asya’da sınırlı olabileceği belirtiliyordu. ABD‘deki bankaların yaşadığı sorunlara Avrupalı Credit Suisse’nin eklemesi ise endişeleri artırdı. Japon yetkililer, finans sektöründe yaşanan krizin yansımalarının ele almak için bir araya gelecekler. Japonya Merkez Bankası, Maliye Bakanlığı ve Finansal Hizmetler Kurumu, eylül ayından bu yana ilk kez bir araya gelecek. Katılımcılar arasında Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Maliye Bakan Yardımcısı Masato Kanda, BOJ yönetici direktörleri Shinichi Uchida ve Tokiko Shimizu ile FSA Komiseri Junichi Nakajima yer alıyor. Toplantının saat 10.45’te başlaması bekleniyor.

Japonyada Kritik SVB Toplantisi2

Japonya Merkez Bankası, Maliye Bakanlığı ve Finansal Hizmetler Kurumu, eylül ayından bu yana ilk kez bir araya gelecek. Katılımcılar arasında Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Maliye Bakan Yardımcısı Masato Kanda, BOJ yönetici direktörleri Shinichi Uchida ve Tokiko Shimizu ile FSA Komiseri Junichi Nakajima yer alıyor.

Credit Suisse, dün İsviçre Merkez Bankası’ndan 54 milyar dolar kredi alacağını duyurdu. Banka yöneticileri paniğin gereksiz olduğunu açıkladı. ABD ve Avrupa’da arka arkaya gelen sorunlar nedeniyle finans sektöründeki gerginlik sürüyor. ABD merkezli First Republic Bank’a da 30 milyar dolar likidite sağlandı. FDIC, First Republic Bank’ın 11 büyük bankadan 30 milyar dolarlık mevduat aldığını duyurdu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala