bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,913.12 2.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,065.11 1.66%
bnb
BNB (BNB) $ 557.80 1.21%
solana
Solana (SOL) $ 142.37 1.88%
xrp
XRP (XRP) $ 0.518754 3.04%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.481814 1.87%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152726 0.43%

Japonya, Yüzde 30 Kripto Vergisini Hafifletmeye Hazırlanıyor

japonya yuzde 30 kripto vergisini hafifletmeye hazirlaniyorsdff

Kripto para birimlerinin benimsenmesi ile beraber bu alandaki çalışmaların sayısı da oldukça arttı. Özellikle kripto para birimlerine uygulanan vergi konusunda ülkeler çeşitli çalışmalar yapıyor. Son olarak Japonya, yerel kripto şirketleri için vergi gereksinimlerini hafifletmeye hazırlanıyor.

Japonya, Yüzde 30 Kripto Vergisini Azaltmak için Çalışmalar Yapıyor

Japon hükümeti, yerel finans ve teknoloji sektörlerindeki büyümeyi teşvik etmeye çalışırken yerel kripto şirketleri için vergi gereksinimlerini hafifletmeye hazırlanıyor.

japonya yuzde 30 kripto vergisini hafifletmeye hazirlaniyorasdd

kripto ihraç eden Japon şirketlerinin, bir satıştan kar elde etmemiş olsalar bile, varlıkları üzerinden belirlenmiş bir yüzde 30 kurumlar vergisi oranı ödemeleri gerekiyor. Bu nedenle, yerel olarak kurulmuş birçok blockchain firmasının ve yeteneğinin son birkaç yılda başka bir yerde mağaza açmayı seçtiği bildiriliyor.

Bunun yanında daha yumuşak kripto vergisi kurallarının Ocak ayında parlamentoya sunulması ve Japonya’nın 1 Nisan’da başlayacak bir sonraki mali yılında yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Japonya’nın iktidar partisi Liberal Demokrat Parti’nin (LDP) vergi komitesi bir toplantı gerçekleştirdi. Bununla beraber kripto şirketlerinin çıkardıkları token’lardan elde ettikleri kağıt kazançlar üzerinden vergi ödeme zorunluluğunu kaldıran ilk olarak Ağustos ayında masaya yatırılan bir teklifi onayladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala