bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,845.37 3.86%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,097.53 2.09%
bnb
BNB (BNB) $ 560.63 3.15%
solana
Solana (SOL) $ 144.06 7.47%
xrp
XRP (XRP) $ 0.500274 1.27%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.473334 6.08%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152487 3.70%

Japonya Merkez Bankası, CBDC Planlarını Rafa Kaldırdı

japonya merkez bankasi cbdc planlarini rafa kaldirdi

Geçtiğimiz yıl Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) çalışmalarına başladığını duyuran Japonya Merkez Bankası (BoJ), halkta yeterli karşılığı bulmadığı için CBDC planlarından vazgeçti.

Japonya, CBDC’den Vazgeçti

Japonya Merkez Bankası (BoJ), dijital Yen fikrini daha fazla araştırması gerektiğini savunarak şimdilik bu planı rafa kaldırdığını duyurdu.

Banka, hükümetin şu anda bir CBDC piyasaya sürme fikrinin teknik olarak mümkün olmadığını belirtti.

japonya merkez bankasi cbdc planlarini rafa kaldirdi

Diğer birçok merkez bankası gibi, Japonya Merkez Bankası da 2021’de Yen destekli bir CBDC planını duyurmuştu. Projenin ikinci test aşaması Nisan ayında başlamıştı. En başından beri merkez bankası dijital para birimi için temkinli bir yaklaşım sergileyen banka, CBDC için Çin’i değil İsveç’i model alacağını belirtmişti. Ancak gelen son bilgilere göre, Japonya Merkez Bankası CBDC planlarından vazgeçti.

Banka, birçok düşük maliyetli, verimli internet bankacılığı hizmetine ve dijital ödeme aracına yaygın erişime sahip olduğu için Japon vatandaşlarının CBDC’leri umursamadığını bildirdi. Ayrıca banka, mevcut ödeme portalları, alışveriş deneyimleri gibi kripto paranın rekabet edemeyeceği avantajlar sağlıyor.

Ayrıca hatırlatacak olursak, Amerikan Bankacılar Birliği, Fed’in CBDC projesi yayınlamasını istemediğini belirtmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala