bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,332.24 4.04%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,155.10 3.58%
bnb
BNB (BNB) $ 606.60 0.18%
solana
Solana (SOL) $ 147.30 7.50%
xrp
XRP (XRP) $ 0.527207 4.31%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475237 6.43%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150896 7.39%

Japonya Merkez Bankası Başkanı: Bitcoin Oldukça Spekülatif ve Volatil Bir Yapıda

japonya merkez bankasi baskani kripto para birimleri oldukca spekulatif ve volatil bir yapida

Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda Bitcoin hakkında konuştu. Kuroda, Bitcoin ticaretinin çok spekülatif olduğunu ve olağanüstü yüksek volatilite sergilediğini söyledi. 

Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda da Bitcoin’i eleştiren merkez bankacıları kervanına katıldı. Bir Bloomberg haberine göre Perşembe sabahı yaptığı açıklamada Kuroda, Bitcoin’i oldukça spekülatif ve volatil olarak nitelendirirken neredeyse hiçbir zaman bir çözüm yolu olarak kullanılmadığını söyledi. 

Merkez bankası başkanı bu yorumlarıyla, ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell ve ECB Başkan Yardımcısı Luis de Guindos gibi diğer merkez bankası önde gelenlerine katılmış oldu. 

Mayıs ayının başlarında İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey de kripto paralar hakkında konuşmuş ve kripto paralara yatırım yapan vatandaşlarının tüm paralarını kaybetmeye hazır olması gerektiğini söylemişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala