bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,246.68 0.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,996.96 1.14%
bnb
BNB (BNB) $ 543.85 1.92%
solana
Solana (SOL) $ 138.27 1.44%
xrp
XRP (XRP) $ 0.488328 1.98%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.444943 1.62%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.147606 1.33%

Japonya, Kripto Vergilendirmelerini İyileştirmeye Odaklanacak

japonya kripto piyasasi icin vergilendirmeye odaklanacak

Japon’daki vergilendirme yetkililer, kripto para birimi geçişlerinden kaynaklanan yaklaşık 6 milyon dolarlık vergi kaçakçılığını araştırıyor. Japonya’nın Kanto bölgesinde 6 milyon dolarlık kripto para kazancının bildirilmediği ortaya çıktı. Bununla beraber Japonya, kripto piyasası için daha güçlü vergi yönergeleri üzerinde çalışacağını belirtti.

Japon yetkililerin Nikkei’ye yaptığı açıklamaya göre, şu sıralar kripto para birimi geçişlerinden kaynaklanan vergi kaçakçılığı olayları araştırılıyor.

japonya kripto piyasasi icin vergilendirmeye odaklanacak

Japonya, Kripto Piyasası için Vergilendirme Yönergelerini İyileştirecek

Yetkililer, Kanto bölgesindeki kripto kullanıcıları hakkında geniş çaplı bir soruşturma yürüterek birçok kişi ve şirketin yasal olarak gri alanlarda faaliyet gösterdiğini öğrendi. Japon vergi makamları konu ile ilgili önemli bir karar aldı. Japonya, kripto piyasası için vergilendirme yönergelerini iyileştirmeye odaklanacak. İncelenen şehirler arasında; Saitama, Tochigi, Gunma, Niigata ve Nagano yer alıyor.

Ayrıca kripto varlık sınıfının vergilendirilmesi, hükümetler için en önemli sorunlarda ilk sırada yer almaya başladı. Örnek olarak Güney Kore, kripto varlıklar ülkede popüler olduğu için bir vergi rehberi yayınladı. Aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri de vergi uyumu sağlamak için birçok kripto istihbarat firmasıyla ortaklık kurdu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala