Japonya Döviz Yasası İle Oligarklara Set Çekecek

japonya doviz yasasi ile oligarklara set cekecek1

Japonya, döviz yasası üzerinde revizeye giderek Rusya‘ya yönelik yaptırımlarda kripto açığını sona erdirecek. Üst düzey hükümet yetkilileri, yasadaki değişiklik planını duyurdu.

Kabine Baş Sekreteri Hirokazu Matsuno, hükümetin, Rusya’nın dijital varlıklar yoluyla yaptırımlara karşı olası korunması durumunun önüne geçmek istediğini söyledi. Hükümet, mevcut parlamento oturumunda Döviz ve Dış Ticaret Yasası’nın bir revizyonunu sunacak.

Başbakan Fumio Kishida da, meclis oturumunda yasanın değiştirilmesi çağrısında bulundu. Kishida, geçen hafta Belçika’daki G7 zirvesine katıldıktan sonra Batılı müttefiklerle koordineli hareketlere ihtiyaç olduğunu vurgulamıştı.

Japonya Döviz Yasası Kripto Alanını da Kapsayacak

Mizuho Research and Technologies kıdemli ekonomisti Saisuke Sakai, revizyon hakkında yorumda bulundu. “Muhtemelen hükümetin yasası kripto varlık borsalarından bankalar gibi uygulama yapmasını isteyecek. Yasa borsaların, müşterilerinin yaptırım hedefleri olup olmadığını incelemeye zorlamasını sağlıyor.” diye konuştu.

Reuters, konuyla ilgili bir maliye bakanlığı yetkilisine soru sorduğunu, yetkilinin tartışmaların sürdüğünü ancak ayrıntı veremeyeceğini söylediğini belirtti.

Ukrayna’nın işgalinin ardından Japon hükümeti, 100’den fazla Rus yetkili, oligark, banka ve diğer kurumlara varlık dondurma yaptırımları uygulamıştı.

Bu ayın başlarında, Japonya’nın finansal düzenleyici kurumu, ülkedeki yaklaşık 30 kripto borsasının yaptırım hedefleriyle varlık işlemleri yapmamasını talep etti.

Hasan Selçuk Turan

Hasan Selçuk Turan

Hasan Selçuk 1991’de Ankara’da doğdu. İlköğretim ve lise sürecini tamamlayana kadar burada hayatına devam etti. Lise yıllarından itibaren bilim-teknoloji ve medyaya ilgi duydu. 2010’da Galatasaray Üniversitesi’nde Felsefe bölümüne başlayan Hasan Selçuk, buradaki eğitimi esnasında ilgilendiği alanlara yönelik adımlar attı. Ulusal çapta yayın yapan organlarda ilk yazılarını 2014’te yayımladı. 2015’te açık öğretim ile Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünü tamamladı. Felsefede en çok yoğunlaştığı filozoflar Descartes, Spinoza ve Kant oldu. Prof. Dr. Aliye Kovanlıkaya ile bu filozofların ‘hayal gücü/imagination’ yetisini ele alışlarını ortaya koyan bir Bitirme Ödevi çalışması yaptı. Galatasaray ve Mimar Sinan Üniversitelerinden çeşitli öğrenciler ve Dr. Alber Nahum ile “Spinoza Okuma Atölyesi”nde bulundu. Akademik eğitiminde derinleşmeyle beraber hobilerine zaman ayırmayı ve sosyal hayatı da ihmal etmedi. 2016’nın Kasım ayında öğrenciliği devam ederken medyada profesyonel olarak yer almaya başladı. Dergi editörü olarak çalıştı. İlgi alanları arasına tarihi de ekleyen Hasan Selçuk’un çalışmaları düzenli yayımlanır hale geldi. 2018’de üniversiteyi çift diploma ile bitirdi, Galatasaray Üniversitesi ve Sorbonne Üniversitesi Felsefe bölümlerinden mezun oldu. Aynı yıl tüm zamanların en çok okunan ve takip edilen yazarlarından Yuval Noah Harari ile röportaj yapan Türkiye’deki birkaç gazeteciden biri oldu. Medya ve iletişim üzerine bir kariyer hedefi tasarlayan Hasan Selçuk, sunuculuk ve yeni medya hakkında çeşitli eğitimler aldı. Blokzincir ve kripto varlık dünyasıyla 2019’da tanıştı. Bu zamanlamanın oldukça geç olduğunu fark ederek hızla konu hakkındaki kapsamlı kitapları ve makaleleri zihnine işledi. İnternet yayıncılığının olmazsa olmazları olan SEO, Doğru ve Güvenilir Bilgiye Erişim, E-Ticaret, Şikayet Süreçleri ve Sosyal Medya Uzmanlığı gibi konulardaki eksik bilgilerini tamamladı. 2021’de internet ortamında Dış Haberler Editörlüğü yaptı. Haber, röportaj ve özel dosya gibi işlerini çalıştığı kurumda yayımladı. Felsefi derinlik bulduğu hemen her şeyle ilgilenebilen, derinlemesine araştırma yapmayı ve analiz etmeyi seven Hasan Selçuk, 2022 Şubat’ta Kriptomeda’ya katıldı ve Nisan sonuna kadar Kriptomeda çatısı altındaki yayın kuruluşlarına içerik hazırladı. Hasan Selçuk’un geçmişteki çalışmalarının çoğunluğuna ve Kriptomeda’daki tüm çalışmalarına internetten erişilebiliyor.

Yanıt verin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Türkiye'nin Uzman Kadrolu Kripto Haber Platformu
bitcoinBTC/TRY
600.919,25 TL 3,49%
ethereumETH/TRY
41.041,94 TL 4,96%
tetherUSDT/TRY
23,53 TL 0,06%
bnbBNB/TRY
5.541,00 TL 8,74%
usd-coinUSDC/TRY
23,50 TL 0,07%
xrpXRP/TRY
11,55 TL 5,97%
staked-etherSTETH/TRY
40.997,98 TL 5,06%
cardanoADA/TRY
5,63 TL 24,35%
dogecoinDOGE/TRY
1,41 TL 11,61%
tronTRX/TRY
1,55 TL 15,04%
Bağlantıyı kopyala