bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,727.88 2.44%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,206.68 1.35%
bnb
BNB (BNB) $ 604.51 4.11%
solana
Solana (SOL) $ 156.87 4.54%
xrp
XRP (XRP) $ 0.558594 6.04%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.520553 3.86%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161556 1.39%

Japonya Döviz Yasası İle Oligarklara Set Çekecek

japonya doviz yasasi ile oligarklara set cekecek1

Japonya, döviz yasası üzerinde revizeye giderek Rusya‘ya yönelik yaptırımlarda kripto açığını sona erdirecek. Üst düzey hükümet yetkilileri, yasadaki değişiklik planını duyurdu.

Kabine Baş Sekreteri Hirokazu Matsuno, hükümetin, Rusya’nın dijital varlıklar yoluyla yaptırımlara karşı olası korunması durumunun önüne geçmek istediğini söyledi. Hükümet, mevcut parlamento oturumunda Döviz ve Dış Ticaret Yasası’nın bir revizyonunu sunacak.

Başbakan Fumio Kishida da, meclis oturumunda yasanın değiştirilmesi çağrısında bulundu. Kishida, geçen hafta Belçika’daki G7 zirvesine katıldıktan sonra Batılı müttefiklerle koordineli hareketlere ihtiyaç olduğunu vurgulamıştı.

Japonya Döviz Yasası Kripto Alanını da Kapsayacak

Mizuho Research and Technologies kıdemli ekonomisti Saisuke Sakai, revizyon hakkında yorumda bulundu. “Muhtemelen hükümetin yasası kripto varlık borsalarından bankalar gibi uygulama yapmasını isteyecek. Yasa borsaların, müşterilerinin yaptırım hedefleri olup olmadığını incelemeye zorlamasını sağlıyor.” diye konuştu.

Reuters, konuyla ilgili bir maliye bakanlığı yetkilisine soru sorduğunu, yetkilinin tartışmaların sürdüğünü ancak ayrıntı veremeyeceğini söylediğini belirtti.

Ukrayna’nın işgalinin ardından Japon hükümeti, 100’den fazla Rus yetkili, oligark, banka ve diğer kurumlara varlık dondurma yaptırımları uygulamıştı.

Bu ayın başlarında, Japonya’nın finansal düzenleyici kurumu, ülkedeki yaklaşık 30 kripto borsasının yaptırım hedefleriyle varlık işlemleri yapmamasını talep etti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Hasan Selçuk 1991’de Ankara’da doğdu. İlköğretim ve lise sürecini tamamlayana kadar burada hayatına devam etti. Lise yıllarından itibaren bilim-teknoloji ve medyaya ilgi duydu. 2010’da Galatasaray Üniversitesi’nde Felsefe bölümüne başlayan Hasan Selçuk, buradaki eğitimi esnasında ilgilendiği alanlara yönelik adımlar attı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala