bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,652.32 0.62%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,159.17 0.50%
bnb
BNB (BNB) $ 616.25 2.10%
solana
Solana (SOL) $ 146.74 2.13%
xrp
XRP (XRP) $ 0.530091 1.12%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.4733 1.25%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152227 0.93%

Japonya, Dijital Yen’i Araştıracak

Japonya Dijital Yeni Arastiracak1

Japonya Maliye Bakanlığı, merkez bankası para birimi (CBDC) ve dijital yen için önümüzdeki ay bir uzman paneli düzenlemeyi planlıyor. Kriptolara yönelik sıkı düzenlemeleri ile bilinen Japonya‘nın dijital yen testlerine başlaması da bekleniyor.

Japonya Dijital Yeni Arastiracak2

Japonya’dan Dijital Yen Adımı

Japonya‘da dijital yen‘e yönelik çalışmalar sürüyor. Panelde Japonya Merkez Bankası’nın (BOJ) iki yıldır yürüttüğü çalışmalar kapsamında dijital para birimi için gelen bir çerçevenin oluşturulması tartışılacak. Japonya‘da nisan ayında dijital yen testleri için pilot programın başlatılacağı açıklanmıştı.

Rapora göre bakanlık, panelin görüşlerini dikkate alarak dijital yen tanıtımına hazırlanacağı bildirildi. Daha önce BOJ yetkilileri dijital yen ihraç etmek için somut planları olmadığını dile getirdi.

Japonya, kripto için en sıkı düzenlemelere sahip ülkeler arasında yer alıyor. Düzenlemeler sayesinde FTX Japonya kullanıcıları, paralarını iflas eden kripto borsasından alabilmişti.

Diğer yandan G7‘nin şeffaflık ve tüketicileri koruyabilmek için kripto düzenlemelerini daha sert hale getireceği bildirilmişti. Bu yıl G7 zirvesine Japonya ev sahipliği yapacak. Hiroşima’daki toplantının ardından G-7 ülkeleri, daha sert kripto politikaları için ortak beyanında bulunacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala