bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,579.30 3.14%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,154.76 2.30%
bnb
BNB (BNB) $ 606.99 0.05%
solana
Solana (SOL) $ 148.67 4.71%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529253 2.57%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.478785 4.71%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152466 4.96%

Japonya Başbakanı Ülkenin Sert Kripto Kurallarını Kaldırıyor

japonya basbakani ulkenin sert kripto kurallarini kaldiriyor

Kripto para birimleri ülkeler tarafından benimsenmeye devam ediyor. Daha önce kripto hakkında sert düzenlemeleriyle tanınan Japonya, sert kripto kurallarını ortadan kaldırmaya hazırlanıyor.

Japonya Kripto Düzenlemelerini Yumuşatıyor

Japonya’nın kripto para borsalarını yöneten organ, Başbakan Fumio Kishida’nın yönetiminin mevcut sistemden rahatsızlığını dile getirmesinin ardından dijital tokenleri listelemek adına katı kuralların kaldırılması için çeşitli görüşmeler yapılıyor. Ülkedeki dijital para listelerini denetleyen Japonya Sanal ve Kripto Varlıklar Borsası Birliği, yakın kişiler tarafından aktarılan bilgilere göre yerel borsaların tarama sürecinden geçmeden kripto para birimlerini listelemelerine izin verme konusunu tartışmaya başladı.

japonya basbakani ulkenin sert kripto kurallarini kaldiriyor 2

Bloomberg’in haberine göre Japonya’nın kripto para birimleriyle ilgili kuralları gevşetmesi, Japonya’nın kripto para ticareti pazarı için liberalleştirmeyi getirebilir. Mayıs ayında Başbakan Kishida’nın bulunduğu bir hükümet paneli, kripto paraların listeleme sürecini eleştirmesi ve “sertifikalı öz-denetim kuruluşunun kripto varlıklarını uzun süre ön taramaya ayırma eğiliminde olduğunu ve kriterleri dikkate alırken kriterleri kolaylaştıracaklarını” dile getirdi. Son olarak konu hakkında bilgi sahibi olan bir kişi, Japonya’daki kripto para borsalarının yeni tokenleri listeleme planlarını düzenleyiciye bildirmesinin için yasal bir gerekliliğin, tarama sürecinin kalksa bile devam edeceğini belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala