bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,515.82 0.80%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,277.78 3.32%
bnb
BNB (BNB) $ 615.74 2.04%
solana
Solana (SOL) $ 158.70 2.95%
xrp
XRP (XRP) $ 0.545223 0.32%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.497853 3.41%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.163212 3.41%

Japonya, 2023’te Stablecoin Yasağını Kaldırmayı Planlıyor

japonya 2023te stablecoin yasagini kaldirmayi planliyorasfdf

Kısa süre önce Terra Blockchain ekosisteminin stablecoini olan Terra USD (UST) çöküşü kripto endüstrisinde yeni bir dönemi başlattı. Japonya, yaşanan durum sonrasında yatırımcılarını korumak için stablecoin yasasını kabul etti. Japon düzenleyiciler, Tether (USDT) veya USD Coin gibi stablecoinlerin kullanımıyla ilgili bazı önemli kripto para birimi kısıtlamalarını yeniden değerlendiriyor.

Japonya, 2023’te Stablecoin Yasağını Kaldırmak için Harekete Geçiyor

Japonya’daki yeni stablecoin düzenlemeleri, yerel borsaların, varlıkların mevduat yoluyla korunması ve havale üst limiti koşulu altında stablecoin ticaretini yapmasına izin verecek. Raporda, stabilecoinler kullanılarak yapılan ödemeler yaygınlaşırsa, uluslararası havaleler daha hızlı ve daha ucuz hale gelebilir deniyor.

japonya 2023te stablecoin yasagini kaldirmayi planliyorasd

Japonya’da stablecoin dağıtımına izin verilmesinin Kara Para Aklamayı Önleme kontrolleriyle ilgili daha fazla düzenleme gerektireceğini söyledi. Japonya’daki stablecoin yasağını kaldırma önerileri hakkında geri bildirim toplamaya başladı.

Japonya’da sunulan kripto para birimi alım satım hizmetlerini önemli ölçüde etkileyecektir çünkü şu anda hiçbir yerel borsa USDT veya USDC gibi stablecoin’lerde alım satım sağlamıyor. Ayrıca belirtmek gerekirse Japon yetkililer son zamanlarda kripto ile ilgili düzenlemeler üzerinde aktif olarak çalışıyorlar. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala