bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 62,911.86 3.53%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,068.54 2.62%
bnb
BNB (BNB) $ 543.29 4.37%
solana
Solana (SOL) $ 134.24 9.59%
xrp
XRP (XRP) $ 0.488117 2.13%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455564 1.79%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155132 1.75%

Japon Kripto Para Yatırımcıları Altcoin’ler Yerine Bitcoin’i Tercih Ediyor

Japon Kripto Para Yatirimcilari Altcoinler Yerine Bitcoini Tercih Ediyor

Bitcoin, son aylarda Japon kripto para yatırımcıları arasındaki popülerliğini yeniden ele geçirdi. Japan Virtual and Crypto Assets Exchange Association (JVCEA) geçtiğimiz günlerde, çoğu Japon olan kripto para yatırımcılarının altcoin’leri toplu halde terk edebileceğini gösteren bir rapor yayınladı.

XRP, bir zamanlar Japon kripto para meraklıları arasında tercih edilen kripto para birimiydi. Aslında üçüncü en büyük kripto para birimi, en fazla sayıda kripto para yatırımcısına sahip olduğu için piyasaya oldukça uzun bir süre hakim oldu. Bununla birlikte son birkaç aydır, Japonya’daki yatırımcılar altcoin’den Bitcoin’e (BTC) geçiş yapıyor.

Japonya’da XRP’nin Düşüşü ve Bitcoin’in Yükselişi

JVCEA, 19 Ağustos’ta yatırımcıların Japonya’daki kripto para tercihlerini gösteren bir rapor paylaştı. Rapora göre Bitcoin’in piyasa değeri hakimiyeti, Japon pazarındaki diğer kripto para birimlerinin toplam piyasa değerine kıyasla Nisan ayında %87 seviyelerine geldi.

Nisan ayında, kripto para dostu ülkede spot kripto para birimi ticareti için aktif hesap sayısında önemli bir artış oldu.

Japon kripto para borsası Bitbank’ta üst düzey bir piyasa analisti olan Yuya Hasegawa, Japon yatırımcılar arasında kripto para birimlerine olan ilginin şu anda Bitcoin’e doğru eğildiğini öne sürdü. Aktif hesap sayısındaki muazzam artış Japonya’daki yeni kullanıcıların, özellikle geçen yazdan beri yalnızca lider kripto para birimiyle ilgilendiğini gösteriyor.

Hasegawa’ya göre Ripple’ın XRP’si, Japon kripto para piyasasında en büyük kaybeden olarak ortaya çıktı. Dijital varlık bir zamanlar aylık işlem hacminin yaklaşık %40’ını oluşturuyordu, ancak bu eğilim şimdi BTC’nin lehine döndü. Rakam Nisan ayında %5 seviyelerine düştü.

XRP’nin ciddi menkul kıymet davaları ile mücadele etmeye devam ettiğini belirtmek gerekir. Altcoin’den sorumlu fintech şirketi Ripple, dijital varlığın bir menkul kıymet olduğunu iddia eden birkaç davayla sarsıldı. Ripple davaların reddedilmesi için bazı çabalar sarf ederken, yasal sıkıntılar XRP’nin bir yatırım seçeneği olarak büyük pazarlara girmesini oldukça zorlaştırdı.

Bitcoin’in Küresel Olarak Hakimiyeti Sürekli Düşüyor

XRP’nin yanı sıra MonaCoin (MONA), Şubat ayında BTC’nin Japonya’daki hakimiyetine de meydan okudu. Kripto paranın aylık işlem hacmi, o ay boyunca BTC’nin hakimiyetini kısa bir süre için %70’in altına itti ancak gösterge kripto paraların hakimiyetine hızla geri döndü ve Nisan ayında %87’nin üzerine çıktı.

Bitcoin, Japonya’da sağlam bir temel kazanmasına rağmen, varlığın küresel olarak hakimiyeti düşüyor. CoinMarketCap tarafından sağlanan verilere göre, BTC’nin hakimiyeti Ocak 2017’den bu yana %70’i geçmedi. Şu anda, Bitcoin’in hakimiyeti yıllık en düşük seviyeye düştü ve 370 milyar dolarlık toplam kripto kapitalizasyonunun %58.0’ını temsil ediyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala