bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,547.03 3.85%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,114.20 2.60%
bnb
BNB (BNB) $ 601.40 0.87%
solana
Solana (SOL) $ 149.10 4.46%
xrp
XRP (XRP) $ 0.531647 3.35%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.476847 4.99%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152154 4.73%

Japon Kredi Kartı Şirketi JCB, Ödemeler için CBDC’yi Test Ediyor

VRT

Son dönemde birçok ülke merkez bankası dijital para birimleri (CBDC) ile yakından ilgileniyor. Son olarak Japon kredi kartı şirketi JCB, bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) için altyapı deneyleri üzerinde çalışıyor. Şirket, ülkenin planlanan CBDC’sinin işleyişini taklit eden kendi dijital para birimini hazırlayacağını söyledi. Şirketin amacı mevcut kredi kartı sistemlerinde ödeme yapmak için bir CBDC‘nin kullanılıp kullanılamayacağını test ediyor.

Japon Kredi Kartı Şirketi JCB CBDC’yi Test Ediyor

Japon kredi kartı şirketi JCB, CBDC’nin günlük dokunmatik ödemeler için kullanılıp kullanılamayacağı gibi hususlara odaklanacak. Bu, Japon hükümetinin üzerinde biraz odaklanarak çalıştığı CBDC’nin kaçınılmaz lansmanına hazırlanmasına yardımcı olacak. Şirket çalışanları, yaygın olarak kullanılan bir senaryoda altyapının güvenilir olup olmadığını görmek için satın alma yapacak.

japon kredi karti sirketi jcb odemeler icin cbdcyi test ediyorRT

Şirket ayrıca teknolojinin diğer uygulamaları üzerinde de çalışıyor. Metaverse ile ilgili girişimler de dahil olmak üzere Web3’teki çabalarını artırdı. JCB, temelde merkezi olmayan bir tanımlayıcı olduğunun farkına varan bir model oluşturmak için JP Games ve Fujitsu ile işbirliği yapıyor. Bu çaba aynı zamanda NFT pazarlarıyla birlikte çalışabilirliğe odaklandı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala