Japonya’nın en büyük havayolu şirketi olan All Nippon Airways (ANA), NFT dünyasına giriş yaptı. All Nippon Airways, yan kuruluşu ANA Neo ile birlikte havacılık temalı bir NFT pazarı başlattı. Şirket, havayolları ile Web3 teknolojisini birleştirmeyi büyütmeyi hedefliyor.

Japon Havayolu Şirketi ANA, NFT Pazarı Başlattı
Japon havayolu şirketi All Nippon Airways (ANA), havacılık temalı NFT pazarını başlattı. ‘ANA GranWhale NFT Marketplace’ isimli platform, fotoğrafçı Luke Ozawa’nın koleksiyonu ile açılış yaptı. Dün itibarıyla Ozawa’nın ilk dijital fotoğrafı NFT’ye dönüştürüldü. 100 bin yene satılacak olan dijital eserin satışı açık artırma ile gerçekleştirilecek.
Şirketin ikinci koleksiyonu ANA tarafından işletilen ilk Boeing 787’den oluşacak. Koleksiyon, 7 Haziran’da piyasa sürülecek. ANA’dan yapılan açıklamada her iki türde toplam 1.574 adet parça olacağı ve fiyatının 7.870 yen olacağı ifade edildi. Şirket, gelecekten NFT ürünlerini genişletmeyi ve müşteri deneyimini artırmayı hedeflediğini ifade etti. ANA, Japonya‘nın en büyük havalimanı konumunda bulunuyor. Son açıklanan finansal raporlarda şirketin 12.2 milyar dolar gelir elde ettiği görülüyor.