bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,865.92 0.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,246.16 1.17%
bnb
BNB (BNB) $ 606.69 0.54%
solana
Solana (SOL) $ 158.86 0.53%
xrp
XRP (XRP) $ 0.54602 1.70%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.505178 2.33%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.162117 0.67%

Japon Düzenleyiciler, Yerel Stablecoin’leri Sınırlamak İstiyor

japon duzenleyiciler yerel stablecoinleri sinirlamak istiyor 2

Japonya‘daki finansal düzenleyiciler, ülkede kimlerin stablecoin çıkarabileceği konusunda bazı sınırlamalar getirmek istiyor. Ülkenin yerel Finansal Hizmetler Ajansının (Nikkei) yaptığı habere göre, önümüzdeki yıl bu değişikliği etkileyecek bir yasa teklif etmeyi planlanıyor.

Bu yasa teklifinin gerçekleşmesi dahilinde, ülkedeki yerel ve dış stablecoin’ler oldukça etkilenecek veya yasaklanacaklar. 

japon duzenleyiciler yerel stablecoinleri sinirlamak istiyor

Japonya Yerel Stablecoin’leri Regüle Edecek

Genel olarak, stablecoin’ler, ABD doları gibi devlet tarafından verilen para birimlerine sabitlenmiş veya bir şekilde bağlantılı kripto para birimleri olarak karşımıza çıkıyor. Japonya ise kripto paralarda olduğu gibi stablecoin’lere de oldukça mesafeli bir tutum sergiliyor. Direkt olarak yasaklamalara gitmeyen ülke, bütün sistemleri yasa kapsamı içine alarak kontrol etmek istiyor.

Nikkei’ye göre, cüzdan üreticileri de dahil olmak üzere stablecoin ile etkileşime giren şirketler de FSA denetimine tabi olabilir. Nikkei’nin raporunda, şu detaylarda yer alıyor:

“Ayrıca, kullanıcı kimliklerinin doğrulanması ve şüpheli işlemlerin bildirilmesi de dahil olmak üzere, suç gelirlerinin transferini önleme konusunda Japonya yasaları kapsamındaki yükümlülükleri yerine getirmeleri istenecek.”

Son olarak Japonya yönetimi tarafından konuyla alakalı resmi bir açıklamanın yapılmadığını belirtmemizde fayda var.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala