bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,875.99 2.09%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,566.20 1.57%
bnb
BNB (BNB) $ 584.21 1.60%
solana
Solana (SOL) $ 189.17 1.52%
xrp
XRP (XRP) $ 0.625063 1.76%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.651348 0.12%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.218482 14.69%

Bluesky Platformu Beta Sürümünü Yayınladı! Aynı Gün Twitter Çöktü!

Jack Dorseyin Twitter rakibi Bluesky artik iOS App Storeda ama

Kısa kısa aralıklarla erişim problemi yaşayan Twitter yeniden erişim problemi ile yaşanmaya başladı. Twitter özelinde henüz bir açıklama ise yapılmadı. Twitter’ın eski CEO’su Jack Dorsey’in öncülük ettiği yeni ‘merkeziyetsiz’ sosyal medya platformu Bluesky da beta testleri üzerinde çalışıyor. Tesla CEO’su ve Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk’ın Twitter’ı 44 milyar dolara satın alması sonrası şirketin geleceğine dair tartışmalar sürerken Musk’ın kullanıcıları bir takım özellikler ve araçlar için ücret ödemeye çağırması tepki geliştirilmiş, bazı isimler Twitter’ı terk edebileceği mesajını vermişti.

Jack Dorsey’in Bluesky Uygulaması App Store’da Yerini Aldı

Twitter’ın eski CEO’su Jack Dorsey tarafından desteklenen Twitter alternatifi Bluesky, App Store’a girdi. Uygulama hala yalnızca davetli bir beta olarak mevcut olsa da, App Store’a gelişi, halka açık bir lansmanın yaklaşabileceğinin sinyallerini veriyor.

jack dorseyin bluesky social uygulamasi app storedadff

Bluesky’ın ‘merkeziyetsiz’ yani Web 3.0 teknolojisi ile çalışacağı tahmin ediliyor. Dorsey şimdiden beta sürümünü denemek isteyenleri platformu kullanmaya davet etti. Bu çağrının ardından sadece iki gün içerisinde 30 binden fazla katılım talebi geldiği açıklandı.

Gizmodo teknoloji sitesine göre Bluesky’ın ana özelliklerinden biri, “AT Protokolü” olarak adlandırdığı teknolojisinin kullanıcılara algoritmalarının kontrolünü verecek olması.

Bu platformun diğer ana özelliği farklı ağlardaki hesapların bu ağa aktarılabilecek. Ayrıca tek bir uygulama üzerinde farklı platformlar arasında geçiş yapma olanağı olacak.

Twitter’da erişim problemi ise devam ediyor. Twitter’dan konuya ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı. Downdetector verilerine göre, Twitter’da dünya genelinde bir sorun yaşanıyor. Saat 13.30’dan itibaren yüzlerce kişi sorunla karşılaştığını bildirmeye başladı.

Ekran Resmi 2023 03 01 15.00.55

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala