bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 69,851.72 0.72%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,541.57 0.87%
bnb
BNB (BNB) $ 604.99 2.50%
solana
Solana (SOL) $ 184.56 1.38%
xrp
XRP (XRP) $ 0.613474 1.19%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.639835 1.29%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.212894 6.55%

Jack Dorsey, Nostr’a 14 Bitcoin’lik Finansman Sağladı

jack dorsey nostra 14 bitcoinlik finansman sagladi

Merkezi olmayan sosyal medya ağlarına ilgi artmaya devam ediyor. Jack Dorsey merkezi olmayan sosyal ağ girişimi olan Nostr’a finansman desteği sağladı.

Dorsey’den Nostr’a 14 Bitcoin’lik Finansman Desteği

Twitter’ın kurucusu ve eski CEO’su Jack Dorsey, Nostr’ın daha fazla geliştirilmesi için yaklaşık 245.000 dolar değerinde kabaca 14 Bitcoin bağışında bulundu. Nostr, Notes and Other Stuff Transwed by Relays’ın kısaltması olarak oluşturuldu.

jack dorsey nostra 14 bitcoinlik finansman sagladi 2

Jack Dorsey, şifreli anlık mesajlaşma uygulaması Signal’e yılda 1 milyon dolarlık bağış yapacağını açıklamasının ardından Koty Auditore, Dorsey’in sosyal medya için yerel bir internet protokolü ihtiyacına ilişkin görüşlerini yayınladığı bir blog gönderisi ardından, Dorsey’in Nostr’a fon sağlaması için Twitter üzerinden paylaşımda bulundu.

Dorsey söz konusu paylaşıma yanıt vererek, “bunu nasıl yapacağını bulduğunu” belirtti. Dorsey 24 saat içinde platformun geliştiricisi olan fiatjaf’a fonların aktarıldığını belirtti.

Son olarak Nostr, sansüre dayanıklı küresel bir sosyal ağ oluşturmayı amaçlayan açık bir protokoldür. Protokol, güvenilir bir merkezi sunucuya dayanmaz; bunun yerine, tüm kullanıcılar bir istemci çalıştırır. Bu istemciyi kullanan kullanıcılar, bir gönderi yazarak, bunu kendi özel anahtarlarıyla imzalayarak ve diğer sunuculara göndererek ve ardından bu içeriği ileterek içeriği yayınlar. Süreç karmaşık görünse de esasında geçişler hızlı ve basittir.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala