bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,063.16 0.96%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,066.33 1.33%
bnb
BNB (BNB) $ 560.39 0.61%
solana
Solana (SOL) $ 143.97 0.51%
xrp
XRP (XRP) $ 0.515149 3.18%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.496481 7.89%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.155457 1.21%

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Blokzinciri Destekli Artagan Projesini Duyurdu

iyi parti genel baskani meral aksener blokzinciri destekli artagan projesini duyurdu 1

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ekonomide dijital dönüşümün gerçekleştirilmesini planlayan “Artagan” projesini duyurdu. 

Artagan’ın öz Türkçede “bolluk ve bereket” anlamına geldiğini söyleyen Akşener, projenin nakitsiz topluma dayalı yeni bir ekosistem olduğunu söyledi.

Akşener, proje hakkında detay da verdi. Projenin bankacılık sisteminin büyümesinin fitilini ateşleyeceğini, kredi faizlerinin gerileyeceğini ve üretimin artacacağını belirtti. Akşener ayrıca projenin Türkiye’nin zenginleşme reçetesi olduğunu da ekledi:

“Türkiye’nin zenginleşme reçetesi Artagan, nakitsiz topluma dayalı yeni bir ekosistemdir, adil ve kayıpsız bir ekosistemdir. Artagan, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın 21. yüzyıldaki adıdır. Artagan, tüm mali kayıt ve denetimin yapay zeka aracılığıyla yapılmasını sağlayan özerk bir mali denetim ağıdır. Artagan, içinde binlerce yazılım ve vergi uzmanının bulunduğu korunaklı bir kampüste yer alır. Kampüsün altındaysa ülkemizdeki tüm para trafiğini derleyen bir sunucu tarlası bulunur.”

İşlemler Blokzinciri ile Kayıt Altına Alınacak

Proje ile finansal kurumlar arasında kredi kartı işlemleri, para transferleri, döviz alım satımı vb. işlemler için veri paylaşım ağı kurulacak. Bu veriler, kapalı devre bir blokzinciri ile kayıt altına alınacak ve milyonlarca kişi veya kurumun anlık olarak mali tabloları oluşturulabilecek:

“Artagan hayata geçtikten sonra ise herkes geliri üzerinden adil bir şekilde vergi ödeyecek. Ne var ki Artagan’ın bunları sağlayabilmesi için tüm para hareketlerinin dijital ortamda gerçekleşmesi gerekiyor. Bu sebeple, Artagan’ın ilk aşaması, Türkiye’deki tüm para akışını dijital sistemlere taşıyarak nakitsiz toplum sürecine hazırlanmak olacak. Milletimizden yetkiyi aldığımızda bu hazırlıkları, eş zamanlı adımlarla süratle hayata geçireceğiz.”

Bununla birlikte, ileri tarihli ödemelerde kullanılan (senet gibi) değerli kağıtların akıllı sözleşme haline geleceğini ifade etti. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala