bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,968.41 3.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,103.54 1.53%
bnb
BNB (BNB) $ 561.11 2.37%
solana
Solana (SOL) $ 145.12 6.55%
xrp
XRP (XRP) $ 0.500915 0.76%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.467052 3.10%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153086 2.37%

İtalyan Dijital Ödeme Firmaları Fintech Grubu Oluşturmak İçin Birleşti

Italyan Dijital Odeme Firmalari Fintech Grubu Olusturmak Icin Birlesti 1

İtalya’nın en büyük ödeme şirketi Nexi, rakibi SIA ile 15 milyar euro’luk (17.6 milyar dolar) piyasa değerine sahip bir dijital ödeme devi yaratmak için bir anlaşma yaptı. Yeni kuruluşun %70 iç pazar payı alacağı tahmin ediliyor.

Reuters’ın 5 Ekim tarihli bir raporuna göre, tüm hisse anlaşması Nexi’ye yeni birleşen şirketin %70’ini verecek ve SIA’nın özsermaye değeri 4,6 milyar euro (5,4 milyar dolar) olacak. Nexi’nin özel sermaye sahipleri Advent, Bain Capital ve Clessidra, yeni oluşturulan fintech grubunun %23’üne sahip olacak.

Cointelegraph daha önce 2018’de İtalya’da blockchain destekli bankalar arası bir sistem için büyük bir pilotta yer alan Nexi hakkında bir haber yapmıştı. Nexi İtalyan pazarına odaklanırken SIA, yurt dışındaki gelirinin üçte birini elde etti. Hem Nexi hem de SIA Milano’da bulunuyor ve görüşmelerin yönetişim şartları ve değerlemeleri konusundaki kararsızlığa rağmen 18 aydan fazla sürdüğü bildiriliyor.

Reuters, COVID-19 salgınının, şimdiye kadar diğer Avrupa ülkelerini nakitten uzaklaşırken takip eden İtalya’da dijital ödemelerde bir artışa yol açmasının beklendiğini belirtti. Belirli koşullara tabi olarak, birleşme 2021 yazında tamamlanacak.

Birleşme müzakerelerinde, Bank of America, Mediobanca ve HSBC, SIA’yı temsil eden JPMorgan ve Rothschild ile Nexi için danışman olarak görev yaptı.

Rapor bu yılın başlarında, dijital ödemeleri sektörde konsolidasyon güçlendirmektedir. Şubat ayında Fransız fintech’ler Ingenico ve Worldline birleşerek dünyanın dördüncü en büyük ödeme şirketini oluşturdu.

Blockchain endüstrisi de birleşme ve satın almalardan payını gördü. Geçen Ağustos ayında Consensys,  JPMorgan’ın Ethereum blok zinciri Quorum’un kurumsal sürümünü satın aldı.  Binance, CoinMarketCap ve Hint borsası WazirX’i satın alırken, Amerika Birleşik Devletleri borsası Coinbase benzer şekilde daha küçük platformlar satın aldı. 2019 kışında, iki büyük madencilik şirketi , dünyanın en büyük madencilik şirketi olacağını iddia ettikleri şeyi yaratmak için bir birleşme anlaşması yaptı .

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala