bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,859.99 2.03%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,576.62 2.06%
bnb
BNB (BNB) $ 586.06 0.32%
solana
Solana (SOL) $ 189.17 2.42%
xrp
XRP (XRP) $ 0.624786 1.98%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.650457 0.73%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.223379 10.07%

İsviçre Merkez Bankası, Credit Suisse Durumunu İzliyor

isvicre merkez bankasi credit suisse durumunu izliyor

Kripto varlık depolama hizmeti de sunan İsviçre merkezli Credit Suisse’nin kritik bir süreçte olduğu iddia edilmişti. İsviçre Merkez Bankası, Credit Suisse’nin durumu yakından izlediğini açıkladı.

Credit Suisse’nin Sıkıntılı Durumu İsviçre Merkez Bankasının Takibinde

İsviçre Merkez Bankası’nın yönetim kurulu üyesi Andrea Maechler, yaptığı açıklamada, İsviçre Merkez Bankası’nın, Credit Suisse’deki durumu yakından takip ettiğini dile getirdi.

isvicre merkez bankasi credit suisse durumunu izliyor 2

İsviçre’nin en büyük ikinci bankası konumunda olan ve kullanıcılarına dijital para saklama hizmeti de sunan Credit Suisse, yatırımcılardan daha fazla para istemeden işini yeniden yapılandırma kabiliyetine ilişkin endişelere sahip. Bankacılık devi bu haberlerin ortaya çıkmasının ardından hisselerinde yüzde 11.5’e kadar kayıp yaşadı ve tahvilleri Pazartesi günü en düşük seviyelere geriledi.

Maechler açıklamasında, “Credit Suisse’deki durumu yakından izliyoruz. Ekim sonunda çıkacak bir strateji üzerinde çalışmalarımız devam ediyor.” dedi. İsviçre Merkez Bankası, geçmişte güçlü bir sermaye tabanı ve likiditeye sahip olduğunu söyleyen Credit Suisse hakkında açıklama yapmaktan kaçındı. Şirketin 27 Ekim’de üçüncü çeyrek sonuçlarıyla birlikte yeniden yapılanma planlarının ayrıntılarının da açıklanması bekleniyor.  

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala