bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,438.80 0.77%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,272.31 2.82%
bnb
BNB (BNB) $ 611.02 1.21%
solana
Solana (SOL) $ 159.09 3.24%
xrp
XRP (XRP) $ 0.543304 0.02%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.497822 2.87%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.161891 2.67%

İsviçre Devlet Bankası PostFinance, Kriptoya Giriyor

Isvicre Devlet Bankasi PostFinance Kriptoya Giriyor

Bankaların kripto endüstrisine olan ilgisi her geçen gün artıyor. İsviçre devlet bankası PostFinance, kripto hizmeti sunacağını açıkladı. İsviçre’nin kripto yönelik pozitif yaklaşımı ABD ile zıtlık gösteriyor. ABD’li düzenleyicilerin baskıları nedeniyle kripto şirketlerinin ilgi gösterdiği ülkeler arasında İsviçre de bulunuyordu. Bankadan yapılan açıklamada müşterilerin taleplerine kayıtsız kalınamadığı belirtildi.

Isvicre Devlet Bankasi PostFinance Kriptoya Giriyor2

PostFinance, Kripto Hizmeti Sunacak

İsviçre hükümetinin bankası PostFinance, kripto ticareti ve depolama hizmeti sunacak. PostFinance tarafından yapılan açıklamada kripto varlık hizmeti sunmak için yerel kripto bankası Sygnum ile ortaklığa gidildiği bildirildi.

Ortaklık kapsamında müşterilerin Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve başlıca kripto paraların ticareti ve saklanmasına olanak tanınacak. Kripto hizmetleri, Sygnum’un bankalara uygun kurumsal işletmeler arası teklifi aracılığıyla sağlanacak. 15’ten fazla bankanın desteklediği B2B ağı, bazı kripto paraları destekliyor ve staking gibi getiri imkanları sunuyor.

PostFinance Baş Yatırım Yetkilisi Philipp Merkt, PostFinance’in kriptoya geçişin müşterilerden gelen talepler doğrultusunda gerçekleştiğini açıkladı. Merkt, “Dijital varlıklar finans dünyasının ayrılmaz bir parçası haline geldi ve müşterilerimiz bu pazara güvenilir ana bankaları PostFinance’ten erişmek istiyor” ifadelerini kullandı.

Kripto dostu duruşu ile tanınan PostFinance’ın ana şirketi Swiss Post, kripto saklama hizmetleri ve kripto pul koleksiyonları ile biliniyor. Swiss Post, kripto pulunu 2 Mayıs’ta satışa sunmayı planlanıyor. PostFinance’in 2,5 milyon müşterisi bulunuyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala