bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,023.89 0.73%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,076.11 0.08%
bnb
BNB (BNB) $ 537.84 2.70%
solana
Solana (SOL) $ 134.07 1.50%
xrp
XRP (XRP) $ 0.494738 1.16%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.454015 1.86%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.154603 0.70%

İsveç Merkez Bankası’ndan Bitcoin Açıklaması

isvec merkez bankasindan bitcoin aciklamasi

İsveç Merkez Bankası Riksbanken, Bitcoin başta olmak üzere kripto para birimleri hakkında açıklama yaptı. Yapılan açıklamada Bitcoin’in bir değer saklama aracı olduğu ancak bir değişim aracı ve bir hesap birimi olarak başarısız olduğu açıklandı.

İsveç Merkez Bankası’na Göre Bitcoin Para Birimi Değil

İsveç’in Merkez Bankası olan Riksbanken, bir Twitter paylaşımında Bitcoin başta olmak üzere kripto para birimleri hakkında açıklamalarda bulundu. Riksbanken, açıklamasında, Bitcoin (BTC) ve diğer kripto para birimlerinin bir para olmadığını savundu.

Yapılan açıklamada Bitcoin’in fiyatının yüksek derece oynaklığa sahip olduğu ve bunun da en büyük kripto para birimini zayıf bir değer deposu haline getirdiği aktarıldı.

isvec merkez bankasindan bitcoin aciklamasi 2

Banka tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Kripto paralar bir para mı? Bu kesinlikle numara. Bu konuda Bitcoin ve Ethereum gibi diğer kripto varlıkların neden para birimi olarak değil de bir varlık olarak değerlendirildiğini açıklıyoruz.” ifadesi kullanıldı.

Parayı tanımlamak için yaygın olarak üç kriterin karşılanması gerektiğini savunan Riksbanken paranın bir emanet, ödeme aracı ve hesap birimi olarak kullanıldığını belirtti. Riksbanken, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini zayıf bir korumaya sahip olduğu için ve yukarıdaki para tanımlarına uymadığı gerekçesiyle bir para birimi olarak değerlendirilmediğini belirtti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala