bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 69,945.74 0.68%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,542.34 0.94%
bnb
BNB (BNB) $ 615.73 5.35%
solana
Solana (SOL) $ 185.11 0.29%
xrp
XRP (XRP) $ 0.628724 1.45%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.655875 0.90%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.212576 3.58%

İsrail ve Hong Kong CBDC Geliştirmek için El Sıkıştı

israil ve hong kong cbdc gelistirmek icin el sikistiD

Kripto para piyasası düşüş eğilimde olmasına rağmen kripto varlıkların popülaritesi hala artıyor. Bununla beraber İsrail ve Hong Kong’taki iki büyük finans otoritesi de kriptoyu kolayca düzenlemelerini sağlayacak dijital para birimi seçeneklerini keşfetmek için güçlerini birleştirdi.

İsrail ve Hong Kong Siber, Güvenlik ve CBDC için El Sıkıştı

Kripto para birimlerinin benimsenmesi her geçen gün artarken İsrail Bankası ve Hong Kong Para Otoritesi‘nden bir hamle geldi. İsrail Bankası, yeni bir dijital para biriminin denemesini başlatmak ve siber güvenlik risklerine karşı kullanımını test etmek için Hong Kong Para Otoritesi ile ortaklık kurdu.

israil ve hong kong siber guvenlik risklerine karsi guclerini birlestirdif

Bunun yanında İsrail ve Hong Kong’un test ettiği perakende CBDC, aracıların müşterilerini herhangi bir finansal maruziyet olmadan ele almalarına izin verecek. Ayrıca bunun onu siber saldırılara karşı daha az savunmasız hale getirip getirmediğini değerlendirecek.

Bunun arkasındaki mantık ise İsrail Bankası’na göre, böyle bir CBDC‘nin, müşteri için daha az finansal risk, daha fazla likidite, daha düşük maliyetler, artan rekabet ve daha geniş erişim taşıması.

Ayrıca, belirtmek gerekirse projenin dağıtımının 2022’nin üçüncü çeyreğinde başlayacağını belirtmeden geçmeyelim.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala