bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 61,526.48 3.01%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,990.80 2.88%
bnb
BNB (BNB) $ 550.55 1.07%
solana
Solana (SOL) $ 130.85 5.93%
xrp
XRP (XRP) $ 0.491021 1.60%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.442709 2.68%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.143955 8.12%

İsrail Menkul Kıymetler Otoritesi, Kripto Denetimi İçin Gaza Bastı

israil menkul kiymetler otoritesi kripto denetimi icin gaza bastiddfsfds

Kripto para sektörü BlockFi’ın ve FTX’in iflası ile beraber büyük bir darbe aldı. İsrail Maliye Bakanlığı, kripto varlıkların düzenlenmesi için tavsiye yayınladı. Ülkenin kripto para birimleri dünyasına girişini ilerletti diyebiliriz. Hal böyle olunca İsrail Menkul Kıymetler Otoritesi, kripto denetimi konusununda daha emin adımlar atmaya başladı.

İsrail Menkul Kıymetler Otoritesi, Kripto Denetimi Konusunda Harekete Geçti

İsrail Menkul Kıymetler Otoritesi (ISA), kripto varlıklar için devlet denetimini resmi olarak kuracak yeni yasal tanımlar önerdi. İsrail, kripto varlıklar için onları büyük ölçüde otoritenin altına alan ve sektöre daha fazla netlik sağlayabilecek yeni bir yasal yapı oluşturmak için ilerliyor.

israil menkul kiymetler otoritesi kripto denetimi icin gaza bastisdf

Konunun detaylarına inmek gerekirse otoritenin teklifine göre; ülke yasalarında yapılan değişiklikler kripto varlıkları mevcut menkul kıymetler düzenlemelerine sıkıştıracak. Aynı zamanda çoğu kriptoyu ISA tarafından denetlenen finansal yatırımlar olarak ele alacak.

Öte yandan yapılacak olan değişiklikler, varlıkları, finansal yatırım için kullanılan ve dağıtılmış bir defter kullanılarak aktarılabilen dijital değer temsilleri olarak tanımlayacak. Ayrıca kripto varlıklar, İsrail menkul kıymetler yasasında mevcut “finansal araçlar” kategorisi altına eklenecek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala