bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,364.24 1.59%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,088.13 0.83%
bnb
BNB (BNB) $ 561.21 2.16%
solana
Solana (SOL) $ 145.21 3.73%
xrp
XRP (XRP) $ 0.506408 0.84%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471719 4.15%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153622 2.13%

İsrail Maliye Bakanlığı’ndan Kripto Düzenleme Konusunda Öneri

israil maliye bakanligindan kripto duzenleme konusunda oneried

Kripto para sektörü BlockFi’ın ve FTX’in iflası ile beraber büyük bir darbe aldı. İsrail Maliye Bakanlığı, kripto varlıkların düzenlenmesi için tavsiye yayınladı. Ülkenin kripto para birimleri dünyasına girişini ilerletti.

İsrail Maliye Bakanlığı’ndan Kripto Düzenleme Önerisi

İsrail’in baş ekonomisti, kripto kabulünü güvenli bir şekilde artırmak için politika yapıcıların ülkedeki kripto varlık yasalarını nasıl ele almaları gerektiğine dair bir tavsiye listesi hazırladı.

israil maliye bakanligindan kripto duzenleme konusunda onerirt

Söz konusu öneriler, yeni bir düzenleyici altyapının oluşturulmasını, lisanslama yetkilerinin yasalaştırılmasını ve stablecoinlerin de dahil olmak üzere destekli kripto varlıkların ihracına ve bunlar aracılığıyla finansal hizmetlerin sağlanmasına ilişkin denetimi gerektiriyor.

Öneriler ayrıca, “önemli bir istikrar veya parasal etkiye sahip” kripto varlıklar üzerindeki denetimi İsrail Merkez Bankası’na devredecek yasanın çıkarılmasını gerektiriyor.

Son olarak belirtmek gerekirse yönergeler, İsrail Bankası aracılığıyla yurtdışında tutulan kripto vergilerinin ödenmesine izin verilmesi için bir teklif içeriyor. Buna ek olarak, teklif, merkeziyetsiz özerk kuruluşların (DAO) düzenlemesini denetlemek için bakanlıklar arası bir komite kuracak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala