bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,964.14 4.14%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,135.05 3.73%
bnb
BNB (BNB) $ 606.77 0.35%
solana
Solana (SOL) $ 146.33 7.24%
xrp
XRP (XRP) $ 0.523184 5.14%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471124 6.16%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.149978 7.71%

İsrail Bankası’ndan Kripto Akıllı Sözleşme Açıklaması

israil bankasindan kripto akilli sozlesme aciklamasi

Kripto dostu politikalarıyla bilinen ve kısa bir süre önce Hong Kong ile CBDC geliştirmek için ortaklığa giden İsrail’de kripto endüstrisi tartışılmaya devam ediyor. İsrail Bankası’ndaki araştırmacılar akıllı sözleşmelerin gözetim gerektirebileceğini dile getirdi.

İsrail Bankası Araştırmacılarından Akıllı Sözleşmelere Gözetim Tavsiyesi

İsrail Bankası araştırmacıları, otomatik olarak yürütülen kripto işlemlerini destekleyen akıllı sözleşmelerin merkez bankalarının denetlemesi gereken bir alan olabileceğini belirtti. İsrail Merkez Bankası’nın dijital para birimleri (CBDC) üzerindeki ilk teknolojik deneyinde de görev alan araştırmacılar, yayımladıkları son raporda, akıllı sözleşmelerin kripto para kullanıcıları için kayıplara yol açan “kötü niyetli” yollarla oluşturulabileceğini belirtti. İsrail Bankası, iki sana cüzdan arasında ödemelerin nasıl yapıldığını incelemek, işlemlerin gerçekleştirildiği sistemleri ve kullanıcılar için sunduğu gizlilik seviyesini tespit etmek için Ethereum tabanlı bir Blockchain üzerinde bazı testler gerçekleştirdi.

israil bankasindan kripto akilli sozlesme aciklamasi 2

Yapılan testler sonrasında bir rapor hazırlayan araştırmacılar raporda, “Önemli bir soru akıllı sözleşmeyi kimin yazdığıdır” ifadesini kullandı. Araştırmacılar ayrıca “Blockchain üzerinde akıllı sözleşme yazmak isteyen herkese izin vermek, tüm sistem için önemli bir risk oluşturabilir.” dedi. Son olarak Uluslararası Para Fonu (IMF) raporuna göre İsrail Bankası, merkez bankası dijital para birimlerini (CBDC) piyasaya süren ya da bunları değerlendiren yaklaşık 100 merkez bankasından birisi.  

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala