bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,238.82 0.85%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,559.28 1.02%
bnb
BNB (BNB) $ 608.72 4.00%
solana
Solana (SOL) $ 186.20 1.31%
xrp
XRP (XRP) $ 0.617779 1.07%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.644658 0.32%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.215318 9.80%

İspanyolların Yüzde 7’si Kriptoya Yatırım Yapıyor

ispanyollarin yuzde 7si kriptoya yatirim yapiyorad

İspanya’nın menkul kıymetler piyasası otoritesi CNMV tarafından yürütülen bir ankete göre, İspanyol halkının yüzde 6,8’i kripto para birimlerine yatırım yapıyor.

CNMV Anketine Göre İspanyollar Kriptoya Yatırım Yapıyor

İspanya’nın menkul kıymetler piyasası otoritesi CNMV, bu yılın başlarında yeni kripto reklam uyarıları getirdikten sonra bile risklerin yeterince anlaşılmamasından endişe duyduğunu söyledi. CNMV’nin çalışması, FC Barcelona futbol yıldızı Andrés Iniesta gibi etkileyicilerin katılımının insanları gereksiz riskler almaya teşvik edebileceği endişelerine yanıt olarak Ocak ayında açıklanan kripto reklamlarına yönelik bir baskıyı takip ediyor.

ispanyollarin yuzde 7si kriptoya yatirim yapiyoradd

Görüşülen on kişiden dokuzu kriptoya yatırım yapmanın riskleri hakkında bilgi gördüğünü hatırlasa da, düzenleyici sektör hakkında genel bir farkındalık eksikliğinden endişeli görünüyor. Çalışma, nüfusun yarısından fazlasının kripto reklamlarındaki uyarıların okunması kolay ve yeterince büyük olduğunu düşünüyor.

Anket şirketi Análisis Investigación ile yürütülen çalışma 1.500 yetişkini içeriyordu ve bu yıl Mayıs ve Haziran aylarında gerçekleştirildi.

Düzenleyici tarafından yayımlanan özete göre;

Kripto yatırımcılarının yüzde 40’ının kripto para birimlerinin yasalarla düzenlendiğini düşünmesi ve yüzde 29’unun diğer yatırımlarla aynı risklere sahip olduğunu düşünmesi çarpıcı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala