bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,579.30 3.14%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,154.76 2.30%
bnb
BNB (BNB) $ 606.99 0.05%
solana
Solana (SOL) $ 148.67 4.71%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529253 2.57%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.478785 4.71%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152466 4.96%

İspanya, Olası Kripto Para Düzenlemeleri İçin Görüş Talep Ediyor

spain

İspanya’nın ulusal menkul kıymet düzenleyicisi, yeni önerilen kripto para birimi düzenlemeleri hakkında görüş talep ediyor.

Kripto para düzenlemeleri tüm dünyada gündem olmaya devam ediyor. İspanya da bu ülkelerden bir tanesi. Ülkenin düzenleyicisi, katılımcılara, yatırımcılara ve tüketicileri kripto para düzenlemeleri hakkında fikirlerini sordu. Soruya yanıt verebilmek için 16 Nisan’a kadar süre söz konusu.

Kripto Düzenlemesi Hakkında Fikirler

La Informacion’un haberine göre, İspanya’nın menkul kıymetler piyasalarını denetleyen Ulusal Menkul Kıymetler Piyasası Komisyonu (CNMV), ülke çapındaki kripto düzenlemelerinin ilk adımını attı. Süreç, kripto para birimi endüstrisinin temsilcilerine, yatırımcılara ve müşterilere e-posta gönderilmesiyle başladı. Görüş bildirmek için iki haftadan az bir süre bulunuyor.

Potansiyel düzenlemelerin, tüm kripto para birimi endüstrisini etkileyebileceği ifade ediliyor. Bu düzenlemelerden NFT’lerin muaf tutulabileceği konuşuluyor.

İspanya kripto varlıklar ile ilgili potansiyel düzenlemelerin yanı sıra, bir CBDC geliştirme konusunda da araştırmalarını sürdürüyor. Ülkenin merkez bankası, 2020 yılının sonlarında, bir CBDC yayınlamanın önümüzdeki üç yıl içerisinde öncelikleri arasında olduğunu ifade etti.

 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Yavuz

2 Ekim 1992 tarihinde İzmir’de dünyaya gelen Cem Yavuz, ilköğretimi yine doğduğu şehirde tamamladı. Liseyi İstanbul’da okuyan Cem, tarihe olan ilgisi sebebiyle üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin Tarih bölümünde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala