bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,897.00 3.30%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,575.40 2.49%
bnb
BNB (BNB) $ 582.68 2.46%
solana
Solana (SOL) $ 186.66 2.14%
xrp
XRP (XRP) $ 0.628091 2.44%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.652253 1.76%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.223934 22.51%

İş Portföy’ün Blockchain Teknolojileri Karma Fonu Yatırımcılara Sunuldu

is portfoyun blockchain teknolojileri karma fonu yatirimcilara sunuldu

İş Portföy, blokzinciri teknolojilerine yatırım imkanı tanıyan fonunu yatırımcılara sundu. 

İş Portföy, “Blockchain Teknolojileri Karma Fon” ile bir ilke imza attı. Fonun satışı 28 Nisan 2021 itibariyle başladı. Fon, hisse senedi piyasalarına ilgi duyan yatırımcıların portföylerini çeşitlendirmelerine imkan tanıyacak. İş Portföy Genel Müdürü Tevfik Eraslan, konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Günümüzde yatırımcılar, fonların portföylerindeki kaynakları spesifik olarak hangi alana yatırdıklarıyla ilgilenmekte ve tercihlerini buna göre oluşturmaktadır. Sürdürülebilirlik, teknoloji ve yenilikçilik gibi kavramlardan gücünü alarak gelişim ve büyüme potansiyeli sunan spesifik sektörlerdeki getiri imkânlarına ortak olma fikri yatırımcıları heyecanlandırmakta ve ilgilerini çekmektedir. İş Portföy olarak son dönemde özgün teması olan fonların kurulması ve yatırımcılara sunulması üzerine yoğunlaşıyoruz ve bu kapsamda tematik fon ailemizi İş Portföy Blockchain Teknolojileri Karma Fon ile genişletiyoruz. Son yıllarda enerjiden sağlığa, turizmden finansa kadar birçok sektörde faaliyet gösteren şirketler tarafından kullanımı yaygınlaşan blockchain teknolojisi, bireylerin iş yapış şeklinden, varlıklarını yönetme alışkanlıklarına, makine ve araçlarını kullanma alışkanlıklarından kimlik bilgilerini kanıtlamaya kadar birçok alanda insan/toplum hayatını değiştirme potansiyeli taşıyor. Fon’umuz, global ölçekte blockchain teknolojileri temasıyla uyumlu, bu sektördeki gelişmeleri temsil eden yerli veya yabancı şirketlerin ihraç ettiği hisse senedi ve özel sektör borçlanma araçlarına yatırım yapmak isteyen yatırımcılar için uygun olabilecektir.”

Eraslan, fonun Türkiye’de bu yatırım temasıyla oluşturulan ilk fon olduğuna dikkat çekiyor. Bununla birlikte, fon portföyüne kripto varlık ve kripto para işlemleri dahil edilmeyecek. Riskin dağıtılması prensibini benimseyen fonun, Sermaye Piyasası Kurulu’nun 1 ila 7 arasındaki risk ölçeğindekş risk seviyesi 6 olarak belirtiliyor. 

İş Portföy Blockchain Teknolojileri Karma Fon, TEFAS’ta işlem görecek. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala