bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,828.91 0.08%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,241.19 0.86%
bnb
BNB (BNB) $ 612.08 2.03%
solana
Solana (SOL) $ 159.63 2.98%
xrp
XRP (XRP) $ 0.553356 1.14%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.507186 2.07%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.162367 0.66%

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Aran: Kripto Paralar Risk Barındırıyor

is bankasi genel mudur yardimcisi aran kripto paralar risk barindiriyor

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Aran, kripto paralar hakkında konuştu.

İş Bankası’nın 43.’sü düzenlenen “Türkiye’yi geleceğe taşımak” konseptiyle gerçekleşen “İş’le Buluşmalar” etkinliğinde konuşan Aran, kripto paralar da dahil olmak üzere birçok önemli konuya değindi.

Bir Dünya Gazetesi haberine göre, yakında İş Bankası Genel Müdürü olması beklenen Aran, görünmez bankacılığın geleceğin modeli olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“Çünkü artık müşteriler gerçekten ürünlerini internetten alıyorlarsa, firmalar işyerleri internetten satıyorsa ve bu sırada krediye, karta, ödemeye, finansmana ihtiyaç duyuyorsa o platform üzerinden bunu karşılayacaklar. Siz bu platformlarda ne kadar varlığınızı artırabilirseniz bu konu o kadar başarılı olur. Geleceğin bankacılığı platformlarda gerçekleşecek, ödeme sistemleri ve dijital paralar bunun bir parçası olacak.”

Aran kripto para alanı hakkında da konuştu. Dijital bankacılık, blokzinciri, dijital para ve kripto para kavramları arasında ayrım yapan Aran, kripto paraların riskli olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“Reform paketindeki dijital para konusu kripto paradan çok farklı. Merkez bankalarının çıkardığı dijital milli paraların dijital versiyonu. Fiziksel olarak para dolaşımının azaldığı durumlarda dijital paralar çok olumlu. Kripto para platformları dijital para duyumlarını kendi lehineymiş gibi kullanma eğiliminde. Kripto para kısmı düzenleme yapılmamış, teknoloji ve düzenleme açısından büyük riski barındırıyor. Uzak durmak temkinli olmakta fayda var, bir kumardan farksız kripto para tarafı.”

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala