bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,424.80 0.65%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,219.81 0.57%
bnb
BNB (BNB) $ 607.16 0.29%
solana
Solana (SOL) $ 154.73 1.46%
xrp
XRP (XRP) $ 0.545505 1.98%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.500578 3.08%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.159966 0.77%

İran’daki Madencilik Yasağı, Kripto Topluluğunda Tepkilere Yol Açtı

irandaki madencilik yasagi kripto toplulugunda tepkilere yol acti 1

Kripto madenciliği son zamanlarda en çok konuşulan konular arasında yer alıyor. Kripto paraların düşüş yaşanmasından en çok etkilenen topluluklardan olan biri olan madenciler, İran‘da kripto faaliyetlerinin yüzde 95’ini oluşturuyor. Bunun yanı sıra İran‘da kripto madenciliği şirketlerine verilen elektriğin geçici olarak kesileceğini aktarmıştık. Bu durum kripto topluluğu tarafından tepkilere yol açtı.

İran’daki Kripto Madencilik Yasağına Tepkiler Büyüyor

İran’da kripto para madenciliğine yeniden getirilen yasak, yerel kripto topluluğunun tepki göstermesine neden oldu. Bu hafta, ülkenin elektrik dağıtım şirketi, elektrik kesintilerini gerekçe göstererek madencilerin faaliyetlerini askıya almaları gerektiğini belirtti.

irandaki madencilik yasagi kripto toplulugunda tepkilere yol acti

Geçtiğimiz günlerde İran‘ın yasa dışı kripto madenciliği için uyguladığı para ve hapis cezalarını artıracağını açıklamıştık. Ülke bu kez madenciliğin fişini geçici olarak keseceğini açıkladı.

Geçtiğimiz yıl kripto madencilerinin faaliyetleri sebebiyle birden fazla kez elektrik kesintileriyle uğraşan İran Elektrik Üretim İletim ve Dağıtım Şirketi, bu yaz sonuna kadar kripto madencilerinin operasyonları tekrar durdurmalarını söylemişti.

Ülke genelindeki tüm madencilerin neden faaliyetlerini durdurması gerektiğini de açık şekilde belirtmeyen İran’ın, bu tutumu ülkenin kripto topluluğu tarafından tepkilere yol açtı. Bazı kripto çiftliklerinin ülkenin elektrik kesintisi yaşamayan bölgelerinde faaliyet gösterdiğini dile getiren topluluk, bunun madencilere yapılan bir haksızlık olduğunu düşünüyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala