bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,205.20 1.32%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,077.59 0.55%
bnb
BNB (BNB) $ 559.39 1.79%
solana
Solana (SOL) $ 144.95 3.79%
xrp
XRP (XRP) $ 0.504481 0.58%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.469952 3.64%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.15277 1.81%

İran’daki Kripto Faaliyetlerinin Yüzde 85’ini Bitcoin Madencileri Oluşturuyor

irandaki kripto faaliyetlerinin yuzde 85ini bitcoin madencileri olusturuyor

Bitcoin madenciliğinde en üst sıralarda yer alan İran, madencilikten önemli bir gelir elde etti. Geçtiğimiz günlerde yasa dışı kripto madenciliği için uyguladığı para ve hapis cezalarını artırdığını duyuran İran’da yasa dışı Bitcoin madenciliği yapılmaya devam ediyor.

İran’da, Yasa Dışı Bitcoin Madenciliği Yapılmaya Devam Ediliyor

Chainalysis’in yayınladığı kripto para raporuna göre, İran Bitcoin madenciliğinde, 2015 ve 2021 yılları arasında ülkedeki kripto para birimi hizmetlerine 186 milyon dolardan fazla gelir sağlandı. Raporda, yasa dışı Bitcoin madencilerinin İran’daki kripto para etkinliğinin yaklaşık yüzde 85’ini oluşturduğu belirtildi.

Raporda, yargı bölgelerinde faaliyet gösteren birçok borsanın İranlı işletmelere finansal hizmetler sunmaya devam ettiği belirtildi.

irandaki kripto faaliyetlerinin yuzde 85ini bitcoin madencileri olusturuyor

Geçtiğimiz nisan ayında İran‘da yasa dışı Bitcoin madenciliğinin önüne geçilmesi için uygulanan cezaların en az üç ve beş kat artıralacağını aktarmıştık. Gelen rapora göre, bu cezaların caydırıcı olmadığı, ülkede yasa dışı Bitcoin madenciliğinin yapılmaya devam ettiği görüldü.

Ayrıca hatırlatacak olursak, Uluslararası Para Fonu (IMF) son raporunda, İran gibi ülkelerin enerji kaynaklarından para kazanmak ve uygulanan yaptırımların etkisini azaltmak için kripto para madenciliğine yönelebileceğini belirtmişti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Esra Bayram

Esra Bayram, 26 Ocak 1999 tarihinde İstanbul’un Fatih ilçesinde dünyaya geldi. Aslen Zonguldaklı olan Esra Bayram, İlkokul ve Ortaokul’u İstanbul’da 75. Yıl Okulu’nda okuduktan sonra Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar verdi. Liseyi Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde bitirdi. Bu dönemde şiir yazan Esra Bayram bu konuda çeşitli şiir yarışmalarında derece elde etti.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala