bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,739.08 5.95%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,072.13 3.99%
bnb
BNB (BNB) $ 551.78 6.38%
solana
Solana (SOL) $ 139.72 8.43%
xrp
XRP (XRP) $ 0.501703 4.28%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.455266 5.43%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150427 3.45%

İran ve Rusya, Altınla Desteklenen Stablecoin Çıkarmak İstiyor

iran ve rusya altinla desteklene

Kripto para birimleri, bazı ülkelerde sıkı bir denetime alınmak istenirken, bazı ülkeler ise kripto para birimlerine daha sıcak bakıyor. İran ve Rusya da bu ülkeler arasında yer alıyor. Çıkan haberlere göre; İran Merkez Bankası, altınla desteklenen yeni bir kripto para birimini ortaklaşa çıkarmak için Rus hükümeti ile iş birliği yaptı.

İran ve Rusya, Altın Destekli Yeni Stablecoin Çıkarmayı Amaçlıyor

İran ve Rusya altınla desteklenen yeni bir kripto para birimini ortaklaşa çıkarmak için iş birliği gerçekleştirdi. Rusya Kripto Sektörü ve Blockchain Derneği’nin (RACIB) yönetici direktörü Alexander Brazhnikov’a göre, altın destekli bir stablecoin şeklinde çıkarılması bekleniyor.

Stablecoin, ABD doları, Rus rublesi veya İran riyali gibi fiat para birimleri yerine sınır ötesi işlemleri mümkün kılmayı amaçlıyor. Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada çıkarılacak Stablecoin’in Rusya’nın İran kargo gönderilerini kabul etmeye başladığı Astrakhan’daki özel bir ekonomik bölgede faaliyet göstereceği belirtiliyor.

iran ve rusya altinla desteklenen stablecoin cikarmak istiyordsfdsfgsdg

Bilgi Politikası, Bilgi Teknolojisi ve İletişim Komitesi üyesi Rus milletvekili Anton Tkachev, ortak bir stablecoin projesinin ancak Rusya’da dijital varlık piyasası tamamen düzenlendiğinde mümkün olacağını vurguladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala