bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,897.12 1.57%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,053.95 1.59%
bnb
BNB (BNB) $ 556.49 0.69%
solana
Solana (SOL) $ 141.84 2.17%
xrp
XRP (XRP) $ 0.522039 4.20%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.485634 3.95%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152777 0.19%

İran, CBDC Pilot Versiyonu İçin Tarih Verdi

iran cbdc pilot versiyonu icin tarih verdi

Hükümetler kripto para birimleri için uygulayacakları düzenlemeleri tartışmaya devam ederken, devletlerin Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) ilgileri artıyor. Bir süredir CBDC üzerinde çalışan İran, dijital riyalin pilot versiyonu için tarih verdi.

İran Dijital Riyali’nin Pilot Versiyonu 2 Aya Çıkartabilir

İran hükümeti, İran’ın kripto riyali olarak isimlendirilen yeni dijital para birimi (CBDC) lansmanı için çalışmalara devam ediyor. İran para otoritesi, dijital riyalin pilot aşamasını iki ay içinde başlatmayı planladıklarını aktardı. İran Merkez Bankası (CBI) Başkanı Ali Salehabadi, gazetecilere verdiği demeçte, İranlı yetkililerin 23 Ağustos 2022’de başlayan Pers takvimine göre Shahrivar ayı itibariyle dijital riyal için bir pilot uygulaması başlatmak için gerekli olan son adımlar üzerinde çalıştığını belirtti.

iran cbdc pilot versiyonu icin tarih verdi 2

İran’ın dijital para biriminin merkezi olmayan kripto para birimlerinden farklı olacağını vurgulayan Salehabadi, dijital riyalin, “halkın şu anda sahip olduğu banknotların yerini almak” için tasarlandığını belirtti. Salehabadi, pilot projenin başlangıçta ülkenin sadece bir bölgesini kapsayacağını belirtti. Bir süredir geliştirme aşamasında olan dijital riyal, bir diğer aşamada İran’ın diğer bölgelerinde de kullanıma sunulacak.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala