bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,130.91 4.58%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,100.58 4.90%
bnb
BNB (BNB) $ 604.52 0.47%
solana
Solana (SOL) $ 143.15 9.11%
xrp
XRP (XRP) $ 0.515305 4.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.46508 6.04%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148667 7.42%

İran, Bu Hafta CBDC Pilot Uygulamasına Başlayacak

iran bu hafta cbdc pilot uygulamasina baslayacakr

Birçok ülke merkez bankası dijital para birimileri (CBDC) ile yakından ilgileniyor. Bu ülkelerden biri de İran. İran Merkez Bankası (CBI), bu hafta merkez bankası dijital para birimi (CBDC) pilot uygulamasını başlatacağını açıkladı.

İran Merkez Bankası Djital Riyali Test Etmeye Hazır

İran Merkez Bankası (CBI), bu hafta merkez bankası dijital para birimi (CBDC) pilot uygulamasını başlatacak. Uluslararası ödemeler gibi getireceği potansiyel ekonomik faydalara odaklanarak dijital para birimi için pilot programı başlatan İran, amacının, banknotları programlanabilir varlıklara dönüştürmek olduğunu açıkladı.

iran bu hafta cbdc pilot uygulamasina baslayacakas

İran, geçtiğimiz aylarda, dijital para biriminin hedefleri, boyutları, tehditleri ve geliştirme fırsatlarıyla ilgili bir taslak yayınlamıştı. İran Ticaret, Sanayi, Maden ve Tarım Odası haber servisine göre, CBI Başkanı Ali Salehabadi, CBDC için ülkenin artık gerekli altyapıya ve kurallara sahip olduğunu söyledi.

Ayrıca İran, kriptoyu ABD yaptırımlarını atlatmanın bir yolu olarak görüyor. Rapora göre; dijital para birimi, Bitcoin gibi küresel kripto para birimleri ile rekabet edecek şekilde tasarlanmamış. Ek olarak CBI, henüz dijital para birimiyle ilgili fazla detay vermedi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala