bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,526.02 3.15%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,073.36 2.31%
bnb
BNB (BNB) $ 552.62 2.71%
solana
Solana (SOL) $ 142.87 6.16%
xrp
XRP (XRP) $ 0.503268 1.37%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.458743 2.40%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152315 2.57%

İran, Bitcoin Madenciliğine Üç Elektrik Santrali Tahsis Edecek

Iran Bitcoin Madenciligine Uc Elektrik Santrali Tahsis Edecek

Ülkenin Termik Santrali Holding Şirketi’nden (TPPH) yapılan bir duyuruya göre İran, üç enerji santralinin enerjisini yalnızca Bitcoin çıkarmak için kullanmaya hazırlanıyor.

Yerel haber kuruluşu Tehran Times’a göre, İran’daki elektrik santralleri yakıt tedariklerinden hükümetten fayda ve sübvansiyon alıyor, ancak Temmuz ayına kadar kripto para madenciliği yapmak için ürettikleri enerjiyi kullanmaları yasaklandı.

Temmuz ayında İran, ülkenin Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanlığı’ndan lisans için onaylanan kuruluşlar için kripto para madenciliğini resmen yasallaştırdı. O zamanlar, ülke hükümeti kripto para birimi ödemelerini yeniden belirledi, ancak yine de yasaktı.

İran elektrik santralleri kripto para varlıkları madenciliği için sübvansiyonlardan yararlanamayacak olsa da, TPPH’nin kripto madenciliği alanına girmeyi planladığı bildiriliyor. Bu, firmanın kripto madenciliği için belirlenen belirli tarifelere uyacağı anlamına gelir. Firmanın genel müdürü Mohsen Tarztalab şunları söyledi:

“Ramin, Neka ve Shahid Montazeri olmak üzere üç santralde gerekli teçhizat kurulmuş olup, yakın zamanda müzayede belgeleri SetadIran.ir web sitesine yüklenecektir.”

Tarztalab, Bitcoin madencilerine elektrik satmanın firma için yeni bir gelir kaynağı yaratacağını sözlerine ekledi. Tarztalab’a göre yeni istikrarlı gelir kaynakları yaratmak, İran’ın elektrik endüstrisinin son birkaç yıldır hedeflerinden biri olmuştur.

Onun sözlerine göre, “sabit fiyat artışları ve abonelere sabit fiyatlarla elektrik sağlama zorunluluğu, gelirler ve harcamalar arasında büyük bir uçurum yarattı.” Bitcoin madenciliğinden elde edilen gelir, boşluğu doldurmaya yardımcı olabilir.

Üç İranlı elektrik santrali, BTC madenciliği için yalnızca genleşme türbinlerini kullanacak. Bunlar ulusal şebekeye bağlı değil. İran’ın Bitcoin’i benimsemesi, ülkenin geleceğe yönelik zayıf ekonomik perspektiflerle ve çeşitli ülkelerden gelen yaptırımlarla uğraşmasıyla ortaya çıkıyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

BTCHaber

2016’da kurulan BTCHaber, kendi yazar kadrosu ile özgün yazılar ve içerikler üretmekte, yerli ve yabancı kaynakları takip ederek doğruluğu teyit edilmiş sadece önemli ve öne çıkan haberleri sunmaktadır. BTCHaber, kripto para piyasasının her geçen gün büyüdüğü bu dijital çağda yeni yatırım yollarının keşfetmek, gelişmeleri anbean takip etmek ve kullanıcıları doğru bilgiye ulaştırmak için kurulmuş güncel Bitcoin ve diğer kripto paraların konu alındığı haber platformudur.
https://www.btchaber.com/





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala