bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 66,379.79 1.05%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,219.00 0.08%
bnb
BNB (BNB) $ 607.45 0.42%
solana
Solana (SOL) $ 155.22 1.55%
xrp
XRP (XRP) $ 0.545385 2.23%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.500497 3.62%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.159717 1.48%

IOSCO, Küresel Kripto Çerçevesini Paylaştı

yuksek bina

Kripto para sektöründe etkin rol oynayan düzenleyiciler çalışmalarına hızla devam ediyor. Son olarak küresel bir menkul kıymetler düzenleme kurumu, kripto para için ilk küresel çerçevesini yayınladı. Bu çerçevede henüz DeFi konusu ise yer almıyor.

IOSCO’dan Küresel Kripto Çerçevesi

Uluslararası Menkul Kıymetler Komisyonları Örgütü (IOSCO), yakın tarihli bir istişare raporunda 18 kripto politikası tavsiyesi önerdi. Söz konusu bu öneriler altı temel alanı kapsıyor. çıkar çatışmaları, piyasa manipülasyonu, sınır ötesi riskler, saklama ve varlık koruması, operasyonel ve teknolojik risk ve perakende erişim.

iosco kuresel kripto cercevesini paylastir

Raporda konu ile ilgili olarak şu ifadelere yer verildi:

IOSCO ayrıca, kripto varlık piyasalarının ve menkul kıymet piyasalarının, aynı faaliyetler, aynı riskler, aynı düzenleyici sonuçlar ilkesine uygun olarak bireysel IOSCO yetki alanlarında düzenlenme biçiminde optimum tutarlılığı teşvik etmeye çalışıyor.

Önerilen tavsiyeler, küresel düzenleyiciler arasındaki işbirliğinin önemini vurgulamaktadır. IOSCO’nun amacı, üyeler için bir ölçüt belirleyerek işbirliğini, koordinasyonu ve uygulama ve denetimde sınır ötesi zorluklara karşı etkili yanıtları teşvik ediyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala