bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 60,244.14 2.10%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 2,897.32 3.37%
bnb
BNB (BNB) $ 527.53 1.96%
solana
Solana (SOL) $ 130.42 1.48%
xrp
XRP (XRP) $ 0.472283 4.25%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.428202 4.13%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.141253 4.05%

İngiltere’deki Kripto Dolandırıcılığı 200 Milyon Doları Aştı

ingilteredeki kripto dolandiriciligi 200 milyon dolari asti

Yeni yayınlanan bir rapora göre, İngiltere‘deki kripto ile ilgili dolandırıcılık vakaları hızlanarak atıyor. Mağdurlar bu yıl Ocak ve Ekim ayları arasında yaklaşık 200 milyon dolar kaybetmiş durumda.

Birleşik Krallık’taki kripto para birimiyle ilgili suçların sayısı, geçen yıla göre önemli ölçüde artmış durumda. 2021’in ilk dokuz ayına baktığımızda dolandırıcılık vakalarında geçtiğimiz seneye nazaran dikkat çeken bir artış görülüyor. Yerel polis, dolandırıcıların insanları cezbetmek için genellikle sahte bir ünlü desteği kullandığını hatırlatarak herkese güvenilmemesi gerektiği konusunda halkı uyardı.

ingilteredeki kripto dolandiriciligi 200 milyon dolari asti 1

İngiltere’de En Çok Gençler Dolandırılıyor

Bu yıl Ocak ve Ekim ayları arasında Birleşik Krallık’ta dijital varlıklara yönelik tam olarak 7.118 dolandırıcılık vakası rapor edildi. Mağdurlar yaklaşık 200 milyon dolar zarar etmiş durumda ve bu sayı 2020’nin tamamından yüzde 30 daha fazla.

Yetkililer, aldatılan kişilerin yüzde 50’sinden fazlasının 18 ila 45 yaşları arasındaki kişiler olmasına dikkat çekti. 30 yaşın altındakilerin yaklaşık yarısı ilk yatırım seçeneği olarak kripto pazarını seçtiğinden, Bitcoin (BTC) ve altcoinlere yatırım yapmak gençler arasında oldukça popüler. Bu nedenle bu gençler dolandırıcıların hedefi haline geliyorlar.

Dedektif ve Baş Müfettiş Craig Mullish artan olayların hakkında şu yorumlarda bulundu:

“Kripto para birimi dolandırıcılığı raporları son birkaç yılda önemli ölçüde arttı. Daha fazla çevrimiçi olmak, suçluların şüpheli olmayan kurbanlara sahte yatırım fırsatlarıyla yaklaşmak için daha büyük bir fırsata sahip olduğu anlamına geliyor.”

Artan dolandırıcılık vakaları hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala