bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,184.20 3.41%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,133.34 2.73%
bnb
BNB (BNB) $ 608.20 0.19%
solana
Solana (SOL) $ 147.34 5.06%
xrp
XRP (XRP) $ 0.526157 3.59%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.475055 5.15%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.150988 5.65%

İngiltere’deki Düzenleyici Kuruluş FCA Kripto Ekibi Kuruyor

ingilteredeki duzenleyici kurulus fca kripto ekibi kuruyor2 1

LinkedIn‘deki bir iş ilanına göre, Birleşik Krallık‘ın mali gözlemcisi FCA, kripto ekibi kurmak üzere bölüm başkanı arıyor. “Sektörü yönetebilecek ve düzenleyebilecek bir dijital varlıklar departmanına başkanlık edecek ve yeni bir ekip kuracak biri”, kurum tarafından işe alınacak.

Düzenleyicinin kripto politikasını oluşturması, kripto sektöründeki yeniliği desteklemesi ve FCA’yı hükümet politikaları ve talimatlarıyla uyumlu hale getirmesi de yine bölüm başkanından bekleniyor.

Bölüm başkanının ayrıca, FCA’nın düzenleyici faaliyetlerini dolandırıcılık ile ilgili olabilecek kripto firmaları hakkında yönlendirmesi gerekecek.

FCA Kripto Ekibi Başkanı Sektörler Arası Lider Olacak

LinkedIn iş ilanı, kişinin “kripto hakkında tek bir FCA anlatımına sahip olacak sektörler arası bir kripto stratejisine liderlik edeceğini” ve ayrıca uluslararası düzenleyicilerle işbirliği yapacağını belirtiyor.

Başvurular için son tarih 3 Nisan olarak belirtildi.

Düzenleyici ayrıca geçen hafta, politikayı da denetleyecek bir ödemeler ve dijital varlıklar direktörü aradıklarını duyurmuştu. Bu ilan için son başvuru tarihi ise 27 Mart olarak belirlendi.

Düzenleyici, kripto operatörlerinin hiçbirinin ATM hizmetleri sunmak için onaylanmadığından İngiltere’deki tüm kripto ATM’lerini kapatmıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Hasan Selçuk 1991’de Ankara’da doğdu. İlköğretim ve lise sürecini tamamlayana kadar burada hayatına devam etti. Lise yıllarından itibaren bilim-teknoloji ve medyaya ilgi duydu. 2010’da Galatasaray Üniversitesi’nde Felsefe bölümüne başlayan Hasan Selçuk, buradaki eğitimi esnasında ilgilendiği alanlara yönelik adımlar attı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala