bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,652.32 0.62%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,159.17 0.50%
bnb
BNB (BNB) $ 616.25 2.10%
solana
Solana (SOL) $ 146.74 2.13%
xrp
XRP (XRP) $ 0.530091 1.12%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.4733 1.25%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152227 0.93%

İngiltere’de Kripto Şirketlerine İnceleme

ingilterede kripto sirketlerine inceleme

İngiltere’de kripto paralar ile ilgili düzenleme çalışmaları sürüyor. Bu süreçte ülkede kripto şirketlerinin faaliyetlerine karşı da hassas bir yol izleniyor. FCA, 300’e yakın kripto şirketi başvurusunun sadece 41’ine onay verdi. Bazı kripto para şirketleri ise denetimlere takılarak, kolluk kuvvetlerine yönlendirildi. İngiltere, kısa süre önce kripto dolandırıcılığına karşı yeni birim kurma kararı almıştı.

ingilterede kripto sirketlerine inceleme2

İngiltere’de Bazı Kripto Şirketleri Kollluk Kuvvetlerine Yönlendirildi

İngiltere’de FCA’dan onay almak isteyen kripto para şirketlerininin bir kısmı kolluk kuvvetlerine yönlendirildi. İngiltere’nin Mali Yürütme Otoritesi (FCA) yetkilisi Sarah Pritchard, mali ve organize suçlarla doğrudan bağlantıları tespit edilen az sayıda vakanın kolluk kuvvetlerine bildirildiğini açıkladı. FCA, 19 Ocak’ta bazı kolluk soruşturmalarının sürdüğünü bildirdi. FCA’nın suç riskini düşürmek için yetkilendirme sürecinde hassas davrandığı ifade edildi.

FCA, kara para aklamayla mücadele kapsamında 300 kripto şirketinden onay için başvuru aldıklarını açıkladı. Bu şirketlerden sadece 41’ine onay verildi. FCA, 29 şirketin şartları karşılamadığı için başvurularının reddedildiğini bildirdi. Kuruluş, başvurusu reddedilen ya da geri çekilen 195 şirket olduğunu duyurdu. Kuruluş, kolluk kuvvetlerine yönlendirilen kripto şirketlerinin detaylarını paylaşmadı. FCA CEO’su Nikhil Rathi, kripto para konusunda sert tutumuyla eleştiriliyordu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Göker Bilgiç

Göker Bilgiç, Kasım 1992'de İstanbul'da doğdu. İlkokul ve lise öğrenimini İstanbul'da gördü. İstanbul Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında bilimsel araştırmalarda görev aldı. 2015 yılında Dünya gazetesinde haber editörü olarak mesleğe ilk adımını attı. Dünya'da farklı dönemlerde 5 yıla yakın çalıştı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala