bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,728.95 1.89%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,561.93 1.63%
bnb
BNB (BNB) $ 583.45 1.41%
solana
Solana (SOL) $ 189.48 1.86%
xrp
XRP (XRP) $ 0.624248 1.92%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.65035 0.30%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.21977 16.03%

İngiltere’de Birçok Kripto Borsasının Reklam Yapması Yasaklandı

ingilterede bircok kripto borsasinin reklam yapmasi yasaklandi

Birleşik Krallık’ın reklam düzenleyicisi Advertising Standards Authority (ASA), en popüler kripto para borsalarından Coinbase ve Kraken olmak üzere 6 kripto borsasının reklam vermesini yasakladı.

ASA, CoinbaseKrakeneToroExmo, kripto komisyoncusu Coinburp ve Luno kripto borsası dahil olmak üzere altı kripto platformu ile ilgili şirketi içeren reklam ihlalleri hakkında birkaç karar yayınladı. Diğer taraftan ASA, pizza zinciri Papa John’s için de benzer bir karar yayınlamış durumda.

coinbase cfosu kripto paralarin yuzde 12si coinbasete

İngiltere’de Kripto Borsalarına Reklam Darbesi

İngiltere’nin kripto konusundaki hassasiyeti uzun süredir biliniyor. Ülkenin reklam düzenleyicisi kısa bir süre önce Floki Inu nazarında da benzer bir politika izlemişti. Bu karar ile birlikte, 7 reklam veya promosyonun tümü, “tüketicilerin deneyimsizliğinden sorumsuzca yararlanmak ve yatırımın riskini göstermemek” nedeniyle yasaklandı.

ASA, Coinbase’in Avrupa şubesinin, Temmuz 2021’de ücretli bir Facebook reklamında, “2010’da Bitcoin’de beş pound, Ocak 2021’de 100.000 poundun üzerinde bir değere sahip olacağını” belirten bir metin de dahil olmak üzere, özellikle “yanıltıcı” bir promosyon ortaya koyduğunu savunarak bu cezayı verdiğini söyledi.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala