bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,971.41 4.25%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,098.51 2.56%
bnb
BNB (BNB) $ 560.60 3.56%
solana
Solana (SOL) $ 143.74 7.91%
xrp
XRP (XRP) $ 0.499321 1.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471967 5.65%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152457 4.11%

İngiltere Reklam Düzenleyicisi, Kripto Reklamlarına Uyarı Kılavuzu Yayınladı

ingiltere reklam duzenleyicisi kripto reklamlarina uyari kilavuzu yayinladi

İngiltere’nin Reklam Standartları Kurumu (ASA), kripto para birimi hizmetlerinin reklamını yapan 50’den fazla şirkete, yeni kılavuza uyduklarından emin olmak için reklamlarını gözden geçirmelerini tavsiye eden bir yaptırım bildirimi yayınladı.

İngiltere Reklam Düzenleyicisi’nden Kripto Reklamlarına Uyarı

İngiltere’nin Reklam Standartları Kurumu (ASA) 50 listenin daha önce ASA kararlarına tabi olan tüm firmaları içerdiğini söyledi. Bu şirketler arasında Coinbase (COIN), eToro, Luno ve Crypto.com yer alıyor.

ingiltere reklam duzenleyicisi kripto reklamlarina uyari kilavuzu yayinladi 2

ASA konu ile ilgili olarak şu şekilde açıklama yaptı:

Bu bizim için bir ‘kırmızı alarm’, öncelikli sorunudur. Yakın zamanda tüketicileri yanılttıkları ve sosyal olarak sorumsuz oldukları için birkaç kripto reklamını yasakladık.

Yeni kılavuz, reklam verenlerin İngiltere’de kriptonun düzenlenmediğini ve yatırımların değerinin değişken olduğunu ve düşebileceğini açıkça belirtmesini gerektiriyor. Ek olarak, reklamlar yatırım kararlarının önemsiz, basit, kolay veya herkes için uygun olduğunu belirtmemeli veya satın almak için bir aciliyet hissi uyandırmamalı.

Kripto hizmetlerinin reklamını yapan şirketlerin, reklamlarının bu yönergeyi karşıladığından emin olmak için 2 Mayıs’a kadar süreleri var. Ardından uyumlu olmayan reklam verenler Mali Davranış Otoritesi’nin (FCA) mali gözlemcisine bildirilecek.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala