bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,971.41 4.25%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,098.51 2.56%
bnb
BNB (BNB) $ 560.60 3.56%
solana
Solana (SOL) $ 143.74 7.91%
xrp
XRP (XRP) $ 0.499321 1.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471967 5.65%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152457 4.11%

İngiltere Milletvekillerinden Önemli Kripto Adımı

ingiltere milletvekillerinden onemli kripto adimi

Kripto dostu Rishi Sunak’ın yeni başbakan olarak görev alacağı İngiltere’de kripto para birimleri için önemli bir hamle geldi. İngiltere milletvekilleri kriptoyu düzenlenmiş finansal araçlar olarak tanımak adına oy kullandı.

İngiltere Kriptoyu Düzenlenmiş Finansal Araçlar Olarak Tanımaya Hazırlanıyor

İngiltere milletvekilleri, kripto varlıklarının ülkedeki düzenlenmiş finansal araçlar ve ürünler olarak tanınması için oy kullandı. İngiltere Parlamento’sunun alt meclisi olan Avam Kamarası, İngiltere’nin Brexit sonrası ekonomik stratejisini geniş ölçüde kapsayan Finansal Hizmetler ve Piyasalar Tasarısının okunması için bir araya geldi.

Milletvekilleri, parlamenter Andrew Griffith’in ülkedeki düzenlenmiş finansal hizmetler kapsamına kripto varlıklarını dahil etmek için öne sürülen bir değişikliği de dahil olmak üzere tasarıda önerilen değişiklikleri değerlendirdi. Henüz taslak halindeki tasarı, mevcut düzenlemeleri, ABD doları ya da altın gibi diğer varlıkların değerine sabitlenmiş kripto para birimleri olan ödeme odaklı stablecoin’lere genişletmeye yönelik bazı önlemleri de içeriyor.

ingiltere milletvekillerinden onemli kripto adimi 2

Finansal hizmetler yetkilisi Griffith, milletvekillerinin büyük ölçüde değişikliğin yasama paketinde tutulması yönünde oy kullanmadan önce parlamento toplantısında yaptığı açıklamada, “Buradaki madde, kripto para birimlerine diğer finansal varlık biçimleri gibi davranmak ve aynı zamanda onları ilk kez düzenleme kapsamına sokmak” dedi.

Gün içinde Rishi Sunak’ın İngiltere’nin yeni Başbakanı olmasını memnuniyetle karşılayan yerel kripto endüstrisi, kripto varlıkların ülkede yasal olarak tanınma çabalarını da büyük memnuniyetle karşıladı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala