bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,785.97 2.87%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,572.19 2.46%
bnb
BNB (BNB) $ 583.66 2.68%
solana
Solana (SOL) $ 186.77 2.41%
xrp
XRP (XRP) $ 0.629922 2.60%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.653483 1.94%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.221442 20.71%

İngiltere Merkez Bankası’ndan Kripto Açıklaması

ingiltere merkez bankasindan kripto aciklamasi

İngiltere Merkez Bankası (BOE), kripto düzenlemeleri konusunda birtakım açıklamalarda bulundu. Merkez bankası, hızlı hareket eden piyasayla mücadele etmek için kripto varlıkları için düzenleyici ve yasal çerçevelerin hem yurt içinde hem de küresel olarak artırılması gerektiğini söyledi.

Buna ek olarak Mali Politika Komitesi (FPC), 29 Kasım ve 9 Aralık tarihinde çekilen banka düzen ve değişiklikleri “risklerin yönetimi, sürdürülebilir yeniliği teşvik ve mali sistemde daha geniş güven ve bütünlüğünü korumak.” olarak tanımladı.

Jon Cunliffe

 İngiltere Merkez Bankası’ndan Düzenleme Çağrısı

Küresel olarak kriptoların kabulünün artması ve son günlerdeki piyasanın düşüşü birleşince, ülkeler bir risk algıladıkları kriptolara karşı düzenleme girişimlerine yönelmiş durumda. Finansal İstikrar Başkan Yardımcısı Jon Cunliffe, Kasım ayında kripto varlıkların İngiltere’nin finansal sistemini potansiyel olarak istikrarsızlaştırabileceğini öne sürmüştü.

Ek olarak FPC, Birleşik Krallık Hazinesinin bu yılın başlarında ortaya koyduğu, bir ödeme aracı olarak stablecoin kullanımını yöneten bir düzenleyici rejim önerisini memnuniyetle karşıladığını söyledi.

Bunun, stablecoin‘leri bankanın düzenleyici görevine dahil etmeye yönelik tavsiyeleri içerdiğini de belirtelim.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Cem Arslan Kurt

Cem Arslan Kurt Eylül 1999 tarihinde İstanbul'da doğdu. İlkokul eğitimini İstanbul ve Mersin'de gördü ve ortaokulu Kuzey Kıbrıs'ta okudu. Kıbrıs'ta merkezden oldukça uzak yaşadığından vaktinin büyük bir çoğunluğunu doğada ve bilgisayar başında geçirdi. Bu süre zarfında teknoloji, bilim ve yazılım dallarına ilgisi arttı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala