bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,971.41 4.25%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,098.51 2.56%
bnb
BNB (BNB) $ 560.60 3.56%
solana
Solana (SOL) $ 143.74 7.91%
xrp
XRP (XRP) $ 0.499321 1.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471967 5.65%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152457 4.11%

İngiltere Merkez Bankası’ndan Dijital Pound Açıklaması

ingiltere merkez bankasindan dijital pound aciklamasi

Kripto alanında bir merkez olma yolunda ilerleyen İngiltere’den Blockchain temelli Dijital Pound ile ilgili açıklama geldi. İngiltere Merkez Bankası Başkan Yardımcısı, Dijital Pound’a yeşil ışık yaktı.

İngiltere Merkez Bankası’ndan Dijital Pound’a Yeşil Işık

İngiltere Merkez Bankası (BoE) başkan yardımcısı Jon Cunliffe, kripto endüstrisi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Cunliffe, bir zamanlar dünyanın en büyük üçüncü kripto para borsası konumunda olan FTX’in çöküşünün İngiltere’nin, hükümet kontrollü bir kripto para birimi çıkarma kararını etkileyip etkilemediği tartışmasını tetiklediğini açıkladı.

ingiltere merkez bankasindan dijital pound aciklamasi 2

Cunliffe açıklamasında tartışma sonucunda İngiltere’nin bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) projesi olan Dijital Pound’a ihtiyacının olduğu kararına varıldığını belirtti. İlk olarak FTX fiyaskosu ile İngiltere Merkez Bankası’nın merkez bankası dijital para birimi (CBDC) üzerindeki çalışmaları arasındaki bağlantıya değinen Cunliffe şu ifadeleri kullandı:

Geçtiğimiz birkaç gün içinde hem FTX’in çöküşünün dijital olarak yerel kripto para birimi olacak olan Dijital Pound çıkarmamız gerektiğini gösterdiğine hem de FTX’in çöküşüyle ilgili bu Dijital Pound çalışmasının alakasız olduğuna dair birkaç yorum aldım. Şunu söyleyebilirim ki nakit paranın azalan rolü ile birlikte İngiltere için Dijital Pound’un faydalı olabileceğini düşünüyoruz.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Burak Köse

Burak KÖSE 3 Mayıs 1995 tarihinde Bursa’da doğdu. Erken yaşta bilgisayar ve internetle tanışan Burak, Nisan 2022’den itibaren BTCHaber.com’da içerikler üreterek sektörde edindiği tecrübeler ışığında gelişmeleri okuyuculara aktarıyor.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala