bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,037.77 1.11%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,542.69 1.09%
bnb
BNB (BNB) $ 609.59 3.10%
solana
Solana (SOL) $ 185.84 0.79%
xrp
XRP (XRP) $ 0.615117 1.31%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.64211 1.90%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.213205 5.32%

İngiltere Merkez Bankası ve Hazine Bakanlığı, CBDC’leri Araştırmak İçin Görev Gücü Kurduğunu Duyurdu

ingiltere merkez bankasi ve hazine bakanligi cbdcleri arastirmak icin gorev gucu kurdugunu duyurdu

İngiltere Merkez Bankası (Bank of England) ve Hazine Bakanlığı, 19 Nisan tarihinde ortak bir duyuru yayımladı. Duyuruda, merkez bankası dijital para birimlerinin (CBDC) araştırılması için bir görev gücü oluşturulduğu kaydedildi. 

İngiltere Merkez Bankası ve Hazine Bakanlığı, merkez bankası dijital para birimlerinin kullanım örnekleri ve tasarımını belirlemek amacıyla bir görev gücü oluşturdu. Görev gücü ayrıca, İngiltere’nin bu alandaki konumunu korumak için diğer ülkelerin CBDC projelerini yakından takip etmeyi, yasal hedefler doğrultusunda stratejik bir yaklaşım benimsemeyi ve kurumlar arasında yakın koordinasyonu teşvik etmeyi amaçlıyor. 

İngiltere’nin merkez bankası dijital para birimi, işletmelerin yanı sıra haneler için de kullanılabilecek. Söz konusu CBDC’nin, mevcut ödeme yöntemlerini değiştirmek yerine, tamamlayıcı bir nitelikte olması planlanıyor. Ancak ülke, henüz bir CBDC piyasaya sürüp sürmeme konusunda karar vermiş değil. 

Çin Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Li Bo, geçtiğimiz günlerde dijital yuan testlerinin 18 Nisan itibariyle daha fazla şehri kapsayacağını duyurmuştu. Bununla birlikte Bo, dijital para birimlerinin dolar ile rekabet içinde olmadığının da altını çizdi. 

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala