bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,273.22 1.16%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,071.61 0.25%
bnb
BNB (BNB) $ 558.90 1.69%
solana
Solana (SOL) $ 146.14 5.04%
xrp
XRP (XRP) $ 0.502617 0.40%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.470373 3.94%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152931 2.44%

İngiltere Merkez Bankası, Kripto Konusunda Düzenleyici Yaklaşım Benimseyecek

ingiltere merkez bankasi kripto konusunda duzenleyici yaklasimi benimseyecek

İngiltere Merkez Bankası (BoE) kripto para sektörün küçük kaldığını söylemesine rağmen, ülkenin kripto para birimleri ve dijital varlıklar için ilk düzenleyici çerçevesinin taslağını oluşturuyor.

İngiltere Merkez Bankası Yeni Kripto Düzenleme Yaklaşımı Oluşturuyor

İngiltere Merkez Bankası Mali Politika Komitesi, bugün konuyla ilgili yaptığı açıklamada kripto varlıkların mevcut yaptırımları aşmak için yeterince büyük bir pazara sahip olmadığı görüşü çerçevesinde bu olasılığın düşük olduğunu vurguladı. Ancak temkinli görüş bildiren komite, finansal sistemin bütünlüğünü korumak için etkili bir kamu politikasının oluşturulması gerekliliği üzerinde durdu. 

ingiltere merkez bankasi kripto konusunda duzenleyici yaklasimi benimseyecek 2

İngiltere Merkez Bankası Mali Politika Komitesi kripto konusunda şu açıklamalarda bulundu:

Kripto varlıkların şu anda yaptırımları aşmak için uygun bir yol sağlama olasılığı düşük olsa da, bu tür davranış olasılığı, finansal sistemde daha geniş bir güven ve bütünlüğü korumak için etkili kamu politikası çerçevelerinin eşlik ettiği kripto varlıklarda yeniliğin sağlanmasının öneminin altını çiziyor.

Bununla birlikte, İngiltere Merkez Bankası (BOE), bu yıl bir danışma toplantısı yapılacak olan bir Merkez Bankası Dijital Para Birimi çıkarma davasını düşündüğünü de yineledi.

BoE Başkan Yardımcısı Sam Woods ise yatırımcılara çağrıda bulunarak, bankaların ve yatırım firmalarının sektöre olan ilgisinin arttığına dikkat çekti.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala