bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,579.30 3.14%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,154.76 2.30%
bnb
BNB (BNB) $ 606.99 0.05%
solana
Solana (SOL) $ 148.67 4.71%
xrp
XRP (XRP) $ 0.529253 2.57%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.478785 4.71%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152466 4.96%

İngiltere Merkez Bankası: Finansal Kurumların Kripto Paralara İlgisi Endişe Kaynağı

btch

İngiltere Merkez Bankası, son raporunda kripto para birimlerinin yayılmasından bir endişe kaynağı olarak bahsetti.  

Merkez bankası iki yılda bir yayımladığı son finansal istikrar raporunda, ana akım finans kurumlarının kripto para birimlerine gösterdiği ilgiye değindi ve bunun endişe kaynağı olduğunu söyledi. Salı günü yayımlanan raporda ayrıca Bitcoin’in %50 düşmesinin ardından ortaya çıkan olumsuz piyasa koşulları da yer aldı.  

Banka söz konusu yayılmanın sınırları olduğunu belirtirken diğer taraftan kurumsal yatırımcılar, bankalar ve ödeme sağlayıcıları gibi ana akım finansal kurumlar tarafından kripto paralara gösterilen ilgiyi endişe kaynağı olarak nitelendirdi. Raporda şu ifadeler yer aldı: 

“Bu gelişmeler, kripto varlıklar ile diğer sistemik finansal piyasalar ve kurumlar arasındaki bağlantıları artırabilir.” 

Uluslararası Ödemeler Bankası da geçtiğimiz ay bankaların kripto para birimlerinden kaynaklı kayıpları karşılayabilmesi için ek sermaye ayırması gerektiğini söylemişti. İngiltere merkez bankasına benzer şekilde BIS de finansal kurumların kripto para maruziyetinin bir tehdit olarak vurgulamıştı.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Dilek Sarı

Dilek, 1992 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimini İzmir’de tamamladı ve 2010 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Sosyoloji bölümüne başladı. 2014 yılında buradan mezun olan Dilek, alanda kalmak ve akademik çalışmalar yürütmek amacıyla aynı yıl Ege Üniversitesi Genel Sosyoloji ve Metodoloji anabilim dalında yüksek lisans eğitimine başladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala