bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,706.34 3.11%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,166.50 2.12%
bnb
BNB (BNB) $ 601.68 1.46%
solana
Solana (SOL) $ 150.83 5.46%
xrp
XRP (XRP) $ 0.534284 3.19%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.479453 4.95%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.153961 4.83%

İngiltere, Kripto Varlık Vergilerini Ayrı Kategori Haline Getirecek

ingiltere kripto varlik vergilerini ayri kategori haline getirecekdvsdfv

Kripto para sektöründe düzenleme çalışmalarının yanında en çok konuşuşlan konularından biri de vergilendirme konusu. Birleşik Krallık da kademeli olarak kendi kapsamlı kripto çerçevesini geliştirirken, İngiltere Hazinesi vergi iade formlarında kripto varlıkları için ayrı bir kategori sunuyor. 

İngiltere, Kripto Varlık Vergilerini Ayrı Kategori Haline Getirmek İstiyor

Birleşik Krallık Hazinesi, 2023 İlkbaharı için ulusal bütçe hakkında bir rapor yayınladı. Belge, kripto varlıklar için öz değerlendirme formlarının değiştirilmesini duyuruyor. Ulusal bütçenin öngörülen giderleri ve gelirleri tablosunda, kripto varlıklar satırı yalnızca 2025-2026 arasında görünüyor.

ingiltere kripto varlik vergilerini ayri kategori haline getirecekfbfgb

Değişiklikler, ulusal vergi politikalarını analiz eden önde gelen meslek kuruluşu olan Chartered Institute of Taxation (CIOT) tarafından onaylandı. CIOT Başkan Yardımcısı Gary Ashford şunları söyledi:

Vergi beyannamesinde kripto varlık işlemlerinin beyan edilmesi gerekliliğinin vurgulanması, insanların bu alandaki yükümlülükleri konusunda farkındalığın artmasına yardımcı olacaktır.

Ancak Ashford, kripto için vergi ödeme ve raporlama gerekliliklerine ilişkin yaygın cehalete karşı ek önlemlere duyulan ihtiyacın altını çizdi. Ashford’a göre, vergi raporlaması konusunda yeterli anlayışa sahip olmayanlar yasal gelirli kripto yatırımcılarıdır.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala