bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 70,542.90 0.62%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,557.86 0.82%
bnb
BNB (BNB) $ 618.44 5.38%
solana
Solana (SOL) $ 186.86 1.00%
xrp
XRP (XRP) $ 0.630484 1.25%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.661262 1.81%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.217711 0.63%

İngiltere, Kripto Reklamlarının İnceleme Sürecini Hızlandırdı

ingiltere kripto reklamlarinin inceleme surecini hizlandirdi

Son günlerde kripto para reklamları ile ilgili kısıtlama haberleri gündeme gelmeye başladı. İngiltere hükümeti, kripto reklamlarını diğer finansal varlıklarla uyumlu hale getirmek için uygulanan kuralları güçlendirmeyi planlıyor. İngiltere’nin maliye bakanlığı yaptığı basın açıklamasında kripto varlıklardaki yeniliği desteklemeye istekli olduklarını söyledi.

Ayrıca hükümet; kripto para birimlerinin daha verimli bir ödeme aracı olmasını sağlamak için kripto reklamlarının inceleme ve düzenleme sürecini hızlandırdıklarını belirtti.

İngiltere, Kripto Reklam Düzenlemelerini Sıkılaştıracak

İngiltere Hükümeti; kripto reklamları ile ilgili yaptığı açıklamada; kuralların yeniliği teşvik ederken, aynı zamanda tüketicinin korunmasını da artıracağını belirtti. Yapılacak düzenleme ile kripto varlıkların, hisse senetleri ve sigorta ürünleri gibi diğer finansal promosyonların tutulduğu aynı yüksek standartlara uygun olarak Mali Davranış Otoritesi (FCA) kurallarına tabi olacağı belirtildi.

ingiltere kripto reklamlarinin inceleme surecini hizlandirdi 2

İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

Kripto varlıklar, insanlara işlem yapmak ve yatırım yapmak için yeni yollar sunarak heyecan verici yeni fırsatlar sağlayabilir. Ancak tüketicilere yanıltıcı iddialarla ürünler satılmaması önemlidir.

Ayrıca hükümetin bu tür reklamları düzenlemesinin, tüketicilerin zarar görme risklerini azaltacağı belirtiliyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala