bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 64,971.41 4.25%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,098.51 2.56%
bnb
BNB (BNB) $ 560.60 3.56%
solana
Solana (SOL) $ 143.74 7.91%
xrp
XRP (XRP) $ 0.499321 1.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.471967 5.65%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.152457 4.11%

İngiltere Kripto Düzenlemesi Planlarını Açıklıyor

ingiltere kripto duzenlemesi planlarini acikliyor1

İngiltere kripto düzenleme planlarını önümüzdeki haftalarda açıklayacak. İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak’ın kripto için yeni bir düzenleyici rejim açıklaması bekleniyor.

CNBC‘nin Birleşik Krallık hükümetinden kaynaklara dayandırdığı haberine göre, açıklama için kısa bir süre kaldı. CNBC’ye bilgi sızdıran kaynaklara göre, değerlerini ABD doları gibi mevcut para birimlerinden elde eden dijital varlıklar olan stablecoin’ler açıklanacak planın odağında olacak.

EMBARGOED TO 0001 MONDAY JANUARY 11 File photo dated 20/10/10 of a sign for Her Majesty’s Treasury. More than £3.1 million has been spent by the Treasury, the City watchdog and HM Revenue & Customs (HMRC) on making their offices Covid-19 secure for staff, new figures have revealed.

Departmanın, bir dizi firma ve ticaret grubuyla görüşmelerde bulunduğu belirtildi. Winklevoss kardeşlerin kripto borsası Gemini de sürece dahil oldu.

İngiltere Kripto Düzenlemesi Sektör İçin Olumlu Olacak

Habere göre, kaynaklar, kimliklerinin açıklanmasını istemezken “muhtemelen sektör için olumlu olacaklarını” söyledi. Ayrıca, Biden tarafından geçen haftalarda imzalanan ABD kararnamesine de bir yanıt geliştirilecek.

Kaynaklara göre, Hazine yetkilileri, kripto piyasasının karmaşıklığını anlamaya istekli olduklarını gösterdiler. Haberde, İngiltere’nin bu hamlesiyle, “şimdiye kadar çoğunlukla düzenlemeden yoksun olan bir sektör için yasal netlik sağlanacağının” altı çiziliyor.

Öte yandan, İngiltere Merkez Bankası da iki günce Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) ile birlikte çalışarak CBDC’nin artı ve eksilerini değerlendireceğini duyurmuştu.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Hasan Selçuk Turan

Hasan Selçuk 1991’de Ankara’da doğdu. İlköğretim ve lise sürecini tamamlayana kadar burada hayatına devam etti. Lise yıllarından itibaren bilim-teknoloji ve medyaya ilgi duydu. 2010’da Galatasaray Üniversitesi’nde Felsefe bölümüne başlayan Hasan Selçuk, buradaki eğitimi esnasında ilgilendiği alanlara yönelik adımlar attı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala