bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 63,130.91 4.58%
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,100.58 4.90%
bnb
BNB (BNB) $ 604.52 0.47%
solana
Solana (SOL) $ 143.15 9.11%
xrp
XRP (XRP) $ 0.515305 4.63%
cardano
Cardano (ADA) $ 0.46508 6.04%
dogecoin
Dogecoin (DOGE) $ 0.148667 7.42%

İngiltere, Kripto Düzenlemelerinde Harekete Geçiyor

ingiltere kripto varlik vergilerini ayri kategori haline getirecekdvsdfv

Kripto para sektörünün belki de en önemli konularından biri düzenleme çalışmaları. İngiltere de bu konu özelinde çalışmalar yürütmeye başladı. Son olarak İngiltere hükümeti, ülkedeki ekonomik suçlara yanıt verme çabalarında kripto varlıklarının düzenlenmesini hızlandırma planlarını açıkladı.

İngiltere, Kripto Düzenlemelerinde Hızlanıyor

Yayınlanan bir politika belgesinde Birleşik Krallık Hazinesi ve İçişleri Bakanlığı, kripto varlıkların yasadışı kullanımıyla mücadele etmek için kripto para birimini sağlam bir şekilde düzenlemeyi planladığını söyledi.

Düzenlemeye odaklanma, hükümetin 2023’ten 2026’ya kadar olan ekonomik suç planının bir parçasıydı. Bu plan, yasal işlemlerde yer alan kripto varlıkların nasıl ele geçirilebileceğini ve depolanabileceğini incelemek ve güçlendirmek için kolluk kuvvetlerinin bilgi ve becerilerini bir araya getirmeyi de içeriyordu.

ingiltere twcP cover

Planda, “Bu adımlar, İngiltere’yi dünyadaki kripto varlıklar ve kripto varlık inovasyonu için çekici bir yer haline getirme hedefimize uygun olacak” dedi. 

Politika belgesine göre, Birleşik Krallık hükümeti suçluların kripto işlemlerini diğer yargı bölgelerinde “daha az düzenlemeye tabi borsalara ve hizmetlere” kaydırmasını beklediğini söyledi. Kripto varlık düzenlemesinin uygulanmasının arkasındaki organlardan biri olan ülkenin Mali Davranış Otoritesi veya FCA, kripto düzenlemesi ve denetimi konusundaki yanıtıyla ilgili bilgi alışverişinde bulunmak için uluslararası muadilleriyle birlikte çalışacak

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

btchaber bh logo

Sena Karakılıç

Nur Sena Karakılıç 26 Ekim 1998 yılında İstanbul Fatih’te doğdu. 3 kardeşten en küçüğü olan Sena, aslen Edirneli. Şu anda İstanbul’da yaşamına devam ediyor. Eğitim hayatı boyunca birçok farklı şehirde bulundu. İlköğretim ve ortaokulu eğitim sürecini Yalıköy Ortaokulu‘nda tamamladı. Lise eğitimini yatılı olarak okumaya karar veren Sena, eğitimini Kırklareli Atatürk Anadolu Lisesi’nde tamamladı.





Blokzincirin ve kripto paraların, geleceği nasıl değiştireceğini bugünden öğrenin.
btch x banner
btch youtube banner
Bağlantıyı kopyala